Kiinteistöt
1 min luettu

Pääkaupunkiseudun toimistojen vajaakäyttöaste loivassa laskussa

12/10/2021, 14:19
Pääkaupunkiseudun toimistojen vajaakäyttöaste loivassa laskussa
Kuva: RAKLI ry
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Helsinki Research Forumin päivitetyn arvion mukaan pääkaupunkiseudun toimistojen vajaakäyttöaste on nyt 12,6 prosenttia, kun se edellisellä kvartaalilla oli vielä 12,8 prosenttia. Kysymys on siis loivasta laskusta, ja toimistoneliöitä on nyt tyhjillään noin 440 000 neliömetriä koko pääkaupunkiseutua tarkasteltaessa. Arvion mukaan hienoista laskua selittää toimistotilan vuokraaminen useilla alueilla sekä kohteiden remontoiminen tai purkaminen.

Kvartaalin aikana merkittävimmät muutokset ovat tapahtuneet Leppävaaran ja Pasilan alueilla: Leppävaarassa OOPS -toimistokohteen valmistuminen toi alueelle noin 20 000 uutta toimistoneliötä, minkä myötä myös enemmän toimistoneliöitä on nyt tyhjillään. Pasilassa taas toimistokanta väheni noin 24 000 neliön edestä. Osa poistuneista kohteista peruskorjataan, osa taas puretaan asuntojen tieltä. Vallilassa vajaakäyttö laski yli 6000 neliömetriä verran erityisesti vahvan vuokraustoiminnan seurauksena.

Helsinki Research Forum -yhteistyössä ovat mukana tällä hetkellä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield ja KTI Kiinteistötieto. RAKLI toimii Research Forumin kumppanina.

#helsinki research forum #pääkaupunkiseutu #toimistot #vajaakäyttö #vajaakäyttöaste
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0