Infrastruktuuri
1 min luettu

Paalutusfirma Scanpile yrityskaupoilla osaksi Perustava-konsernia

4/11/2021, 13:55
Paalutusfirma Scanpile yrityskaupoilla osaksi Perustava-konsernia
Perustava Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen (vas.), Scanpilen liiketoimintajohtajana jatkava Matti Saarikoski ja Perustavan perustajaosakas Lauri Paaso-Rantala. Kuva: Perustava
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Perustava-konserni kasvattaa palveluvalikoimaansa uusimmalla 3. marraskuuta solmitulla kaupallaan, jossa se on ostanut teräspaalutuksiin erikoistuneen Scanpile Oy:n. Scanpilen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella 3,3 miljoonaa euroa. Perustavan kanssa Scanpile hakee synergiaetuja maarakennus- ja paalutuskaluston logistiikasta sekä ostoista ja liiketoiminnan tukipalveluista. Samalla Perustava syventää asiantuntijuuttaan perustusalan toimijana.

“Paalutuksen merkitys rakentamisessa kasvaa koko ajan: kasvukeskusten hyvät rakennuspaikat on käytetty ja tontit ovat pohjaolosuhteiltaan keskimäärin joko huonoja tai tosi huonoja. Teräspaalutus yhdistettynä kantavaan betonipalkkiperustukseen on usein kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa massanvaihto on kallista”, Perustava perustelee paalutusyrityksen ostoa tiedotteessaan.

– Paalutuksella on tärkeä osuus kokonaispalvelussamme, joka sisältää paalutuksen lisäksi maaperätutkimuksen, suunnittelut, viranomaisyhteistyön, maarakennuksen ja perustukset. Toimitamme nyt Etelä-Suomessa kaiken rakennuksen alle tulevan yhdellä sopimuksella ja yhdellä kiinteällä hinnalla – aina nollakorkoon saakka. Tällä yrityskaupalla vastaamme nykyisiin ja tuleviin rakentamisen tarpeisiin, konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen sanoo.

Toinen pääosakkaista eli Tuomo Saarikoski jää kaupan yhteydessä pois Scanpilen toiminnasta. Yhtiön nimi vaihtuu Perustava Paalutus Oy:ksi.

#perustava group oy #scanpile oy #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0