Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Paavolatalon suunnittelu on alkanut

3/11/2022, 09:26
Paavolatalon suunnittelu on alkanut
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Paavolan uuden päiväkodin, liikuntahallin ja kokoontumistilan suunnittelu on alkanut. Samalla uusitaan myös viereinen urheilukenttä. Paavolataloksi kutsuttu kokonaisuus muodostuu Paavolan koulun ja uusien rakennuksien yhdistelmästä. Suunnittelutyö on osa Paavolan alueen kehittämishanketta.

Uusi päiväkoti tarvittaisiin jo syksyllä 2024. Tuolloin varhaiskasvatukseen saapuva ikäluokka ei mahdu nykyisiin tiloihin. Rakennusprojektin pitäisi siis valmistua nopeasti, mutta laadusta kaupunki ei halua tinkiä. Jos päiväkoti ei ole ajoissa valmis, kaupunki järjestää paikalle toimintaan sopivat väistötilat.
Paavolalaisten näkemyksiä rakennusprojektista keräämme loppuvuodesta 2022. Mielipiteensä pääsevät kertomaan päiväkodin lapset, heidän vanhempansa ja koululaiset.
Nykyinen liikuntasali on tällä hetkellä kovalla käytöllä. Valitettavasti se joudutaan purkamaan rakennushankkeen tieltä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Paavolan alueen kehittämishankkeeseen 94 400€ valtion erityisavustusta. Avustus on kohdistettu eri hallinnonalojen väliseen yhteistyöhön ja kaupunkisuunnitteluun.
Paavola on omaleimainen asuinalue, missä hyvät palvelut ja lähiluonto mahdollistavat hyvän elämän. Hyvinkään kaupunki haluaa yhdessä alueen tärkeimmän voimavaran eli asukkaiden kanssa tehdä siitä vielä hienomman paikan asua.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0