Energia
2 minuutteja luettu

Pauligin popcorntehdas Puig-reigissä on nyt hiilineutraali

3/06/2022, 12:41
Pauligin popcorntehdas Puig-reigissä on nyt hiilineutraali
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Puig-reigin tehdas on osa Liveniä, espanjalaista Tex Mex- ja snacks-tuotteiden valmistajaa, jonka Paulig osti vuoden 2022 alussa. Tehtaalla valmistetaan mikropopcornia sekä popcornpakkausten paperisia sisäpusseja.

Uusiutuviin energianlähteisiin

Tehtaan hiilineutraalius saavutettiin vähentämällä tuotannon päästöjä sekä kompensoimalla väistämättä syntyvät päästöt metsitys- ja metsänsuojeluhankkeiden avulla.

”Noudatamme Pauligilla lähestymistapaa, jossa keskitymme ensin päästöjen vähentämiseen ja vasta sitten kompensoimme. Tämä tarkoittaa, että vähennämme omassa toiminnassa päästöjä siirtymällä uusiutuviin energianlähteisiin. Puig-reigin tehtaalla käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa, joka on yhdistelmä vesi- ja tuulienergiasta, paikan päällä tuotetusta aurinkoenergiasta sekä biopolttoaineesta. Näin ollen tehtaan hiilidioksidipäästöt ovat lähellä nollaa. Väistämättömät päästöt kompensoidaan riskialueillamme Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Kaakkois-Aasiassa toteutettavien metsitys- ja metsänsuojeluohjelmien avulla”, kertoo Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen tiedotteessa.

Capital Impact Partners myönsi CarbonNeutral®-sertifikaatin, joka noudattaa maailman johtavaa CarbonNeutral Protocol -hiilineutraaliusohjeistoa. Ohjeisto on yrityksiltä yrityksille kehitetty, julkisesti saatavilla oleva standardi ja opas. Se yhdistää johtavia riippumattomia kasvihuonekaasupäästöjen raportointistandardeja käytännölliseksi oppaaksi hiilineutraaliuteen. (1)

”Olemme sertifioinnista hyvin iloisia. Olemme panostaneet viime vuosina voimakkaasti tuotantomme vastuullisuuteen ja esimerkiksi investoineet omaan uusiutuvan energian tuotantoon. Puig-reigin tehtaan aurinkopaneelit kattavat tällä hetkellä noin 30 prosenttia tuotantolaitoksen sähköntarpeesta. Nyt jatkamme matkaamme osana Pauligia ja luomme yhdessä kestävää, sekä ihmisille että planeetalle parempaa ruokakulttuuria, iloitsee Livenin toimitusjohtaja Salvador Montagut.

Livenillä on yksi Euroopan laajimmista snacks- ja Tex Mex tuotevalikoimista, ja kaikki sen tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia.

”Näemme sekä snacks- että Tex Mex tuotteissa paljon kasvupotentiaalia muiden pääkategorioidemme, kahvin ja mausteiden, ohella. Paulig on jo nyt Euroopan Tex Mex markkinajohtaja, ja tuotteitamme myydään 70 maassa. Livenin tuotanto ja toiminta on vastuullista ja tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia. Siksi Livenin liittyminen osaksi Pauligia sekä ruokkii kasvuamme kansainvälisenä elintarvikealan yhtiönä että auttaa meitä saavuttamaan vastuullisuuteen liittyvät tavoitteemme”, toteaa Arnauld Demoulin, Pauligin Customer Brands liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja.

Kaikki tehtaat hiilineutraaleja vuoteen 2023 mennessä 

Osana kunnianhimoista vastuullisuusohjelmaansa Pauligilla on koko yhtiön kattava tavoite vähentää vuoteen 2030 mennessä oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 % ja arvoketjunsa päästöjä 50 %, vuoden 2018 tasosta. Viimeisimpänä CarbonNeutral-rakennussertifikaatin sai helmikuussa 2022 Pauligin tortillatehdas Ison-Britannian Milton Keynesissä. Pauligin tavoitteena on, että kaikki sen tehtaat ovat hiilineutraaleja vuoteen 2023 mennessä. Tämä saavutetaan siirtymällä uusiutuviin polttoaineisiin ja uusiutuvaan sähköön sekä parantamalla energiatehokkuutta.

#paulig
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0