Rakentaminen Hoitoala
1 min luettu

Peab mukaan HUSin Naistenklinikan peruskorjaushankkeeseen

18/10/2021, 13:13
Peab mukaan HUSin Naistenklinikan peruskorjaushankkeeseen
HUSin Naistenklinikalla on aiemmin peruskorjattu synnyttäneiden osastoja, ja perhehuoneiden määrää on lisätty. Kuva: Matti Snellman, HUS
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Yhteistoiminnallisena projektijohtourakkana toteutettava Naistenklinikan päärakennuksen A-osan peruskorjaus käsittää peruskorjauksen kokonaisuudessaan, tunnelikerroksesta aina katolle asti. Lisäksi rakennetaan yhdyskäytävä toisesta kerroksesta A- ja L-osien välille. Kaikkiaan peruskorjattavaa tilaa on noin 8000 bruttoneliömetriä. Toteutusvaihe on suunniteltu alkavaksi keväällä 2022. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

Peruskorjattava kohde sijaitsee Helsingin Meilahdessa.

– Naistenklinikka oli valmistuessaan lähes 90 vuotta sitten Euroopan suurin synnytyssairaala. On erittäin hienoa päästä suunnittelemaan näin merkittävän rakennuksen peruskorjausta ja päästä näyttämään korjausrakentamisen osaamistamme. Sairaala-alueen ympäristön turvallisuuden ja häiriöttömyyden varmistamiseen kiinnitetään huomiota jo kehitysvaiheessa, ja se tulee olemaan toteutusvaiheen keskeisimpiä tavoitteita, Peabin Korjausrakentamisen yksikönjohtaja Ilkka Laakeristo sanoo.

 

#helsinki #hus #meilahti #naistenklinikka #peab #peruskorjaus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0