Rakentaminen Koulu
2 minuutteja luettu

Peab peruskorjaa Vaasan Merikampus Oy:n Terrahovin

31/05/2023, 03:04
Peab peruskorjaa Vaasan Merikampus Oy:n Terrahovin
Peab toteuttaa Vaasan Merikampuksen allianssihankkeeseen Vaasan yliopiston Tervahovi-kiinteistön opetustilojen osittaisen saneerauksen ja ravintolatilojen laajennuksen. Kyseessä on syksyllä 2020 käynnistyneen hankkeen kolmas ja viimeinen vaihe. Urakkasumma on 10 milj. euroa.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Peab toteuttaa Vaasan Merikampus Oy:lle allianssin kolmannen vaiheen.

Nyt peruskorjattava Tervahovi-rakennus on valmistunut vuonna 1994 ja se on toiminut opetustiloina sekä henkilökunnan toimistotiloina. Saneerauksen myötä rakennuksen käyttö keskitetään laajemmin palvelemaan opiskelijoiden tarpeita.

Rakennukseen sijoitetaan kampuksen opetus- ja ryhmätilat sekä opiskelijoiden oleskelutiloja. Ylimmän kerroksen pohjoisosaan (A ja B osat) sekä D-osan kerroksiin 2 ja 3 jää henkilökunnan tilaa nykyisiin toimistohuoneisiin. 

Lisäksi nykyisestä ravintola Mathildasta kehitetään koko kampuksen monipuolinen oleskelu- ja kohtaamispaikka ja siitä muodostuu kampuksen uusi sydänalue. Nykyään alimittaista ravintolasalia laajennetaan pihan suuntaan ja sisätilat yhdistetään Ankkurin (entinen Tritonia) aulaan.

Näin henkilökunnan ja opiskelun tilat yhdistyvät yhdeksi toiminnalliseksi kokonaisuudeksi. Mathildan sisätilat yhdistetään myös henkilöstöravintola Alman tiloihin, jolloin kulku 1.kerroksen D-osaan helpottuu. Uuden ravintolakokonaisuuden kapasiteetti on n. 500 asiakaspaikkaa.

Aiemmassa vaiheessa Peab on muuttanut Luotsi-nimisen hallintotalon tiedekirjastoksi. Aiemmin tiedekirjastona toiminut entinen Tritonia-rakennus nimettiin uudelleen Ankkuriksi ja muutettiin henkilöstöä palvelevaksi tilaksi.  

Koko hankkeen ajan kampus on ollut käytössä. Allianssin toiminnassa ja toimenpiteiden suunnittelussa on lähtökohtaisesti pyritty mahdollisimman hyvin huomioimaan yliopiston opetustoiminta ja vuosikello kampuksella häiriöiden minimoimiseksi. Allianssi on laatinut erillisen suunnitelman yliopiston katkeamattoman toiminnan takaamiseksi, mm. väistötilojen kautta.

Hanke toteutetaan allianssimallilla, jossa Peab toimii projektin päätoteuttajaroolissa. Työt aloitetaan toukokuussa 2023 ja kohde luovutetaan huhtikuussa 2024.

 ” Olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana kehittämässä kampusta hankkeessa, joka on jo edennyt tähän viimeiseen vaiheeseen. Allianssi on urakkamuotona toiminut hyvin ja osoittanut vahvuutensa tässä epävakaassa maailmantilanteessa, jossa olemme eläneet jo jonkin aikaa”, kertoo Peabin Pohjanmaat-yksikön johtaja Hannu Rajamäki.

#allianssihanke #merikampus #rakentaminen #vaasa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0