Asunnot
1 min luettu

Peabille 159 vuokra-asunnon urakka Vantaan Keimolanmäestä

5/10/2021, 11:31
Peabille 159 vuokra-asunnon urakka Vantaan Keimolanmäestä
Kuva: SATO
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vuokrakoteihin erikoistunut asuntosijoitusyhtiö SATO on allekirjoittanut Peabin kanssa urakkasopimuksen uuden kerrostalokohteen rakentamisesta Vantaan Keimolanmäkeen. Kohteeseen rakennetaan kaksiportainen kahdeksankerroksinen kerrostalo, joissa on yhteensä 159 asuntoa. SATO:lla on Keimolanmäessä jo ennestään yhteensä lähes 140 asuntoa.

Katutasoon on toteutettu 12 studioasuntoa, joissa on parvi. Ne toimivat kahden käyttötarkoituksen tiloina, jotka ovat muunnettavissa asunnoista liiketiloiksi tarpeen mukaan.

− Rakennuksen yksiöiden suunnittelussa on huomioitu muuntojoustavuus. Osa yksiöiden kantavista betoniseinistä on korvattu asuntojen välisillä kevyillä seinillä tai kantavissa betoniseinissä on aukkovaraus. Näin ne ovat tulevaisuudessa tarvittaessa yhdistettävissä naapuriasuntoihin, mikäli nykyistä suuremmille asunnoille on kysyntää, SATO:n investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto kertoo.

Asuinrakennuksen suunnittelussa on huomioitu energiatehokkuus ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut. Kohde on A-energialuokkaa. Rakennuksen lämmönlähteenä on maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään varastoitunutta energiaa. Maalämpö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja lisäksi maalämmön etuna on, että sitä voidaan käyttää myös rakennuksen viilentämiseen. Rakennuksessa on myös aurinkovoimala.

Omalla pihalla on 11 autopaikkaa ja viereisessä pysäköintilaitoksessa 170 autopaikkaa. Kaikilla autopaikoilla on sähköauton latausmahdollisuus. Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu myös yhteiskäyttöautot talon asukkaille.

Asuinrakennuksessa on kaikille asukkaille yhteiset sauna-, kerho-, pesula- ja kuivaushuonetilat sekä monipuoliset säilytystilat muun muassa irtaimistovarastot jokaiselle huoneistolle sekä varastotilat polkupyörille. Piha-alueella on viereisen tontin kanssa yhteinen korttelileikkipiha. Samaan kortteliin on valmistumassa myös päivittäistavarakauppa.

#keimolanmäki #sato #vantaa #vuokra-asunnot
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0