Energia
2 minuutteja luettu

Pemamek vastaa tuulivoimateollisuuden kasvavaan kysyntään

20/06/2022, 09:40
Pemamek vastaa tuulivoimateollisuuden kasvavaan kysyntään
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Hitsaus- ja tuotantoautomaatioratkaisuja valmistava suomalainen perheyritys, Pemamek Oy, on käynnistänyt investoinnit tehdaslaajennukseen ja tuotekehitykseen. Kokonaisuudessaan investoinnit ovat arvoltaan 15 miljoonaa euroa. Päätöstä ovat vauhdittaneet tuulivoimateollisuudelta keväällä 2022 saadut merkittävät tilaukset sekä kasvava konepajarobotiikan kysyntä. Parhaillaan yrityksellä on käynnissä useita neuvotteluja uusista toimituksista.

”Kiinnostus tuulivoimalla tuotettuun energiaan on merkittävässä kasvussa mm. vihreän siirtymän ja energiaomavaraisuuden vuoksi. Lisäksi etenkin offshore-tuulivoimassa on käynnistymässä kokoluokkien murros. Tuulivoimaloiden teholuokat kasvavat edelleen nykyisestä ja esimerkiksi tuulivoimaloiden perustukset tulevat olemaan halkaisijaltaan jopa yli 15 metriä. Valmistuskapasiteettia tämän kokoisille rakenteille ei ole vaan valmistajien tulee investoida uusiin, suuremmän kokoluokan tuotantoratkaisuihin”, kuvailee Pemamekin toimitusjohtaja, Juha Mäkitalo.

Lisää tuotantokapasieettia

Uusi tehdaslaajennus tuo Pemamekille lisää tuotantokapasiteettia ja kykyä vastata tuulivoimateollisuuden kasvavaan kysyntään. Sektorista onkin tulossa yritykselle toinen merkittävä tukijalka telakkateollisuuden rinnalle. Näiden lisäksi, kysyntää on myös konepajarobotiikassa. Syitä taustalla ovat mm. tiukentunut kilpailu, halu luoda turvallisempi tuotantoympäristö sekä kasvava työvoimapula.

”Telakka- ja tuulivoimasektorien lisäksi kysyntä konepajarobotiikalle on kasvussa. Suomalaista teknologiaosaamista arvostetaan maailmalla, ja sen roolia kansainvälisessä valmistavassa teollisuudessa haluamme vahvistaa entisestään”, kertoo Pemamekin hallituksen varapuheenjohtaja ja kansainvälisen myynnin johtaja, Jaakko Heikonen.

40 lisää työntekijää

Loimaalla sijaitseva tehdas on tällä hetkellä pinta-alaltaan 20,000 neliömetriä, jonka edellinen laajennus valmistui vuonna 2017. Tuleva laajennus lisää valmistus-, kokoonpano- ja toimistotilaa 7,000 neliömetrillä. Uudet tilat ovat valmiita tuotantokäyttöön vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä. Tehtaan kokonaispinta-ala tulee olemaan 27,000 neliömetriä.

Uusi investointi tuo mukanaan kasvavaa osaajatarvetta ja vuoden loppuun mennessä yritys tulee palkkaamaan 40 uutta työntekijää lisää. Pemamekin merkitys alueen suorana sekä välillisenä työllistäjänä kasvaa entisestään.

”Laajennus vaikuttaa suoraan osaajatarpeeseemme. Tälläkin hetkellä meillä on meneillään suuri rekrytointikampanja, jossa haemme osaajia toimihenkilö- ja tuotantotehtäviin. Pemamek on loistava työpaikka niille, jotka viihtyvät hyvin kansainvälisessä, dynaamisessa ja perhearvoin varustetussa työyhteisössä”, Mäkitalo tiivistää.

#pemamek oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0