Rakentaminen
1 min luettu

Peruskorjaustyöt Turun kaupungintalolla alkavat

22/02/2024, 15:26
Peruskorjaustyöt Turun kaupungintalolla alkavat
Kuva: Turun kaupunki
Toimitus Toimitus
Like 0

Kaupungintalon peruskorjaus sisältää myös perustusten vahvistamisen ja paalutuksen. Hanke on tarkoitus toteuttaa yhteistoiminnallisena urakkana.

Turun kaupungintalon ja sen pihapiiriin kuuluvien rakennusten peruskorjaus etenee hankintavaiheeseen. Boost Brothers Oy toimii hankkeessa hankinta-asiantuntijana vastaten suunnittelijoiden ja rakentajien hankinnasta kulttuurihistoriallisesti merkittävään kohteeseen.

Hankkeessa suojeltuja rakennuksia

Hankkeeseen kuuluu kaupungintalon lisäksi seitsemän suojeltua rakennusta. 1700-luvulta peräisin olevien hirsitalojen ja 1800-luvun kivitalojen korjaukset tulevat olemaan poikkeuksellisen vaativa suunnittelutehtävä.

– Projektinvetäjän näkökulmasta hanke on ainutlaatuinen koskien myös omaa työhistoriaa. Hankkeen vaativuus edellyttää osaamista niin suunnittelijoilta kuin urakoitsijoiltakin, mutta myös tilaajalta. Tämä on myös syy, miksi halusimme Boostin mukaan. Kun on moniosaamista ja asiantuntemusta ympärillä, riskien hallinta on yhdessä helpompaa, kertoo arkkitehti Mari Virtanen Turun kaupungilta.

Varsinaiset rakennustyöt voisivat tämän hetken arvioiden mukaan alkaa aikaisintaan vuonna 2025.

#kaupungintalo #turku
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0