Rakentaminen Hoitoala
2 minuutteja luettu

Pohjois-Karjalan keskussairaalan korjaus- ja laajennusurakka Rakennustoimisto K. Tervo Oy:lle

29/06/2022, 13:45
Pohjois-Karjalan keskussairaalan korjaus- ja laajennusurakka Rakennustoimisto K. Tervo Oy:lle
Rakennustoimisto K. Tervo Oy on valittu Joensuussa sijaitsevan Pohjois-Karjalan keskussairaalan E-siiven peruskorjauksen ja laajennuksen pääurakoitsijaksi. Kuva: Kuvaritari
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Keskussairaalan E-siivelle rakennetaan tilat logistiikalle, kuvantamiselle, lääkintätekniikalle, useille poliklinikoille, selviämishoitoyksikölle, leikkausosastolle, synnytysosastolle ja synnyttäneiden vuodeosastolle. Hankkeessa rakennetaan uusina laajennusosina huoltopihalle lastauslaituri, väestönsuoja ja hissitorni.
Haastavan hankkeesta tekee se, että rakentaminen tapahtuu toimivassa sairaalassa. Työt on suunniteltava siten, että kaikki tekniset, logistiset ja kulkemiseen vaikuttavat katkot jäävät mahdollisimman lyhyiksi. Vaiheistusten ja kulkureittien muutokset tehdään töiden etenemisen mukaan, millä taataan sairaalatoiminnan jatkuminen. Pääurakoitsija Rakennustoimisto K. Tervon toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen korostaa, että yrityksellä on vahvaa kokemusta ja osaamista tällaisen hankkeen toteuttamisesta.

Itä-Suomessa investoidaan kouluihin, sairaaloihin ja liiketiloihin – monipuolisuus osaamisessa on valttia

Toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen pitää markkinatilannetta tällä hetkellä hyvänä ja neuvotteluja käydään useista tulevista projekteista.
– Iso urakka on käynnissä Joensuun Torikatu 19:ssa. Noin 27 miljoonan euron toimisto- ja asuintalo valmistuu vuoden 2023 lopulla. KYSin Psykiatriatalo Kuopiossa puolestaan valmistuu KYSin kampusalueelle keväällä 2024. Urakan arvo on noin 28 miljoonaa euroa.
Itä-Suomen alueella investoidaan juuri nyt muun muassa kouluihin, sairaaloihin ja liiketiloihin.
– Ukrainan sota on kuitenkin heittänyt varjonsa markkinoihin ja ensi vuodesta eteenpäin on näkyvissä epävarmuutta. Hintakehityksen arvaamattomuus ja suuri haaste työvoiman saatavuudessa vaikuttavat rakentamiseen. Lisäksi alueella vallitsee kova kilpailu samoista urakoista, toteaa Jussi Hämäläinen.
– Rakennustoimisto K. Tervolla työskentelee runsaat 100 rakentamisen ammattilaista, joiden vahvuutena on vahva sitoutuminen, monitaitoinen osaaminen ja kokemus rakennusalan eri tehtävistä. Tämä on erityinen vahvuus myös alan kovissa kilpailutilanteissa, painottaa Hämäläinen.

Urakan kokonaisala on 19 665 brm² ja tilavuus noin 80 500³. Hanke käsittää myös talotekniikan haitta- ja liitosalueet. Rakentaminen tapahtuu vaiheittain.

#rakennustoimisto k. tervo oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0