Teollisuus
1 min luettu

Prolta uusi lakkovaroitus teknologiateollisuudelle

10/01/2022, 12:36
Prolta uusi lakkovaroitus teknologiateollisuudelle
Pron lakkovaroitus koskee teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalaa ja suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalan piirissä olevaa työtä, jota tehdään lakossa olevaan yritykseen. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Ammattiliitto Pro uhkaa nyt toisella viikon mittaisella lakolla, joka alkaisi maanantaina 24. tammikuuta kello 00.00, eli se olisi jatkoa liiton aiemmin ilmoittamalle viikon mittaiselle lakolle. Liitto ilmoitti sunnuntaina myös kaikkia teollisuuden toimihenkilöitä koskevasta ylityökiellosta, joka alkaa maanantaina 10. tammikuuta kello 00.00.

Pron lakonuhan pirissä on vajaat sata yritystä. Suunnittelu- ja konsulttialalla lakonuhka koskee työtä, jota tehdään lakonuhan piirissä oleviin yrityksiin. Suunnittelu- ja konsulttialalla on lisäksi voimassa aiemmin ilmoitettu ylityökielto.

Pron ilmoittamaa lakonuhkaa soviteltiin viimeksi perjantaina valtakunnansovittelijan johdolla, mutta ratkaisua ei löytynyt. Liiton ilmoittaman lakon ensimmäinen vaihe alkaa perjantaina 14. tammikuuta, jos ratkaisua työriitaan ei sitä ennen löydy.

Teknologiateollisuuden työntekijöiden laaja lakko ja ylityökielto sen sijaan väistyivät perjantaina, sillä Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto hyväksyivät aiemmin saavutetut neuvottelutulokset teknologiateollisuuden työntekijöiden ja malmikaivosten uusista työehtosopimuksista.

#ammattiliitto pro #lakko #lakkovaroitus #teknologia #teknologiateollisuus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0