Asunnot
2 minuutteja luettu

Puijonkuppeeseen monimuotoista asumista – ensimmäiset rakennushankkeet käynnissä

7/03/2022, 14:09
Puijonkuppeeseen monimuotoista asumista – ensimmäiset rakennushankkeet käynnissä
Puijonkuppeeseen monimuotoista asumista Kuva Skanska
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kuopion Hatsalan kaupunginosaan nousevan Puijonkuppeen uuden asuinalueen rakentaminen on käynnistynyt useiden hankkeiden osalta, ja ensimmäiset kohteet valmistuvat jo tulevana syksynä loka-marraskuussa. Asuinalueen neljä korttelipihaa on nimetty vuodenaikojen mukaan, ja parhaillaan rakennetaan Kevät- ja Syksy-korttelipihoissa.

Alueen suunnittelussa on ollut tärkeää tuoda Puijonkuppeeseen monipuolisesti eri asumisen muotoja, jotka sopivat erilaisiin asumisen tarpeisiin ja elämänvaiheisiin. Puijonkuppeen keskusaukiolle toteutetaan vuonna 2023 asukkaiden yhteinen Kotipesä-korttelitalo. Yleisten ulkotilojen materiaalien estetiikka sekä toiminnallisuus on huolella suunniteltu.

Puijonkuppee sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä. Alueelle rakennetaan kokonaisuudessaan noin 20 kerrostaloa, joihin muodostuu noin 800 asuntoa ja asumista palvelevaa liiketilaa.

”Puijonkuppeen rakentaminen on käynnistynyt suunnitellusti nopealla tahdilla, ja kokonaisuudessaan sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2030. Tavoitteemme rakentaa monipuolinen ja ympäristövastuullinen uusi asuinalue on herättänyt mielenkiintoa kiitettävästi”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Kevät-korttelipihassa on rakenteilla kaksi asuntokohdetta ja niitä palveleva pysäköintilaitos, jotka valmistuvat loka-marraskuussa. TA-Yhtiöille osoitteeseen Opistokuja 16 valmistuvassa seitsenkerroksisessa asuintalossa on 28 vuokra-asuntoa ja 53 asumisoikeusasuntoa. Kyseessä on kolmiportainen kytketty lamellitalo.

Aurinkopanelit ja sähköauton lataus

Saman korttelin Skanska Kotien osakkeina myytävän As. Oy Kuopion Kiurun rakennustyöt ovat käynnissä osoitteessa Opistokuja 24. RTS-ympäristöluokitusta tavoittelevassa Kiurussa neliöt on suunniteltu monipuolisiin arjen vaatimuksiin, ja 8-kerroksisessa rakennuksessa on 53 asuntoa yksiöistä suurempiin perheasuntoihin. Kiuru edustaa korkeinta A-energialuokkaa, ja esimerkiksi aurinkopaneelit kattavat osan yhtiön yhteisestä sähköstä.

Kevät-korttelipihan asukkaiden yhteiseen parkkihalliin valmistuu syksyllä ensimmäisessä vaiheessa 54 autopaikkaa, joissa jokaisessa on sähköauton latausmahdollisuus.

”Uusia koteja suunnitellaan alueelle parhaillaan. Seuraavan Skanska Kotien osakkeina myytävän kohteen ennakkomarkkinoinnin odotetaan käynnistyvän jo nyt kevään aikana, ja kolmannen seuraavan vuoden alussa”, Kuosma jatkaa.

Hoiva -ja päiväkoti

Syksy-korttelipihassa Skanska rakentaa Hoivatilat Oyj:n omistukseen 69:n tehostetun palveluasumisen asunnon ja 21:n tuetun palveluasumisen asunnon hoivakodin. Noin 4000 neliömetriä kattavaan viisikerroksiseen rakennukseen on tulossa myös päiväkoti sekä yhteistiloja palveluasunnoille. Rakennus valmistuu kuluvan vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Lisäksi Skanska ja Avain Asumisoikeus Oy ovat sopineet 71 asumisoikeusasunnon rakentamisesta Syksy-korttelipihaan, ja rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa Opistokuja 5 -osoitteessa. Kaksiportaisen ja seitsenkerroksisen lamellitalon energialuokka on A, ja sen asunnot valmistuvat syksyllä 2023.

Samassa korttelissa käynnistyy maaliskuussa myös 437 autopaikkaa sisältävän pysäköintilaitoksen rakentaminen. Keskitetty pysäköinti mahdollistaa enemmän korttelipihatilaa asukkaille.

#skanska talonrakennus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0