Rakentaminen Yritykset
2 minuutteja luettu

QMG laajenee Keski-Suomessa ostamalla Ajansähkön

19/10/2021, 07:14
QMG laajenee Keski-Suomessa ostamalla Ajansähkön
QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio, Ajansähkön toimitusjohtaja Heimo Niininen ja Ajansähkön urakkalaskennasta vastaava Erkki Ahtiainen. Kuva: Quattro Mikenti Group
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Talotekniikkakonserni QMG on eilen maanantaina solminut kaupan, jolla se ostaa Keski-Suomessa toimivan sähkö- ja teleurakoitsija Ajansähkön. Ajansähkön liikevaihto oli viime vuonna 6,3 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 30 ammattilaista Jyväskylässä ja Keski-Suomessa. Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan, vaan he jatkavat nykyisissä tehtävissään. Toimitusjohtaja Heimo Niininen ja urakkalaskennasta vastaava Erkki Ahtiainen jatkavat yritysten vetäjänä sekä liittyvät uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi.

QMG on Suomen kolmanneksi suurin talotekniikkayritys, joka kuuluu nyt isompaan pohjoismaiseen konserniin sen jälkeen, kun KLAR Partners osti yrityksen kesäkuussa 2021. KLAR Partnersin ostojen kautta perustamaan konserniin kuuluu myös ruotsalainen Sandbäckens.

QMG kertoo lehdistötiedotteessa, että heidän pidemmän aikavälin tavoitteensa on Ajansähkö-kaupan myötä kokonaistalotekniikkapalvelun tarjoaminen Keski-Suomessa.

– Ajansähkö tuo meille osaavan ja arvostetun joukkueen talotekniikan sähkö-, turva- ja automaatiopuolelle, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio sanoo.

Ajansähkön yrittäjiä yrityskaupassa kiinnostavat ennen muuta kasvumahdollisuudet. Sähköurakoinnissa heillä on hyvä markkinaosuus, mutta alueen monet rakennushankkeet, kuten Eteläportin alue, Hippoksen alue ja Vanhan sairaalan alue tarvitsevat aikanaan monipuolista talotekniikkaa.

– Olemme Erkin ja henkilöstön kanssa jo pidempään miettineet monipuolisempaa talotekniikkatarjoomaa, Ajansähkön toimitusjohtaja Niininen kertoo.

QMG-konserni kertoo jatkavansa yritysostoja ja orgaanista kasvua yhdistävällä kasvustrategialla myös uuden pääomistajan aikana. Viimeisen runsaan vuoden aikana QMG on tehnyt Suomessa kymmenen yritysostoa ja nostanut henkilömääränsä 1100 ammattilaiseen.

#ajansähkö #jyväskylä #qmg #quattro mikenti group #talotekniikka #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0