Infrastruktuuri
1 min luettu

Raide-Jokerin työmaita vandalisoitu - kaapeleita katkottu

27/09/2022, 15:35
Raide-Jokerin työmaita vandalisoitu - kaapeleita katkottu
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Raide-Jokeri allianssi tiedottaa että ”työmaillamme ja jo luovutetuilla osuuksilla Helsingissä on tehty ilkivaltaa”. Poliisi tutkii asiaa.

Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettavan pikaraitiolinja Raide-Jokerin työmailla on tullut kuluneiden parin viikon aikana ilmi useita samankaltaisia ilkivaltatapauksia. Tapauksissa on kyse sähkökaapelien katkomisista — eivät näytä kuitenkaan olevan varsinaisia kuparikaapelivarkauksia, joita on tehty viime aikoina työmailla eri puolilla Suomea.
Tapauksia on useita, ja ne on tehty pääosin Helsingin puolella, esimerkiksi Maaherrantiellä sekä Viikinmäessä.
Ilkivallantekojen rahallista arvoa on Raide-Jokeriallianssin mukaan vaikea arvioida, mutta niistä aiheutuva työmäärä on kohtalaisen suuri suhteessa teon helppouteen.

–Nämä teot kantavat pitkää perintöä, sillä jo valmiita pintoja joudutaan avaamaan, jotta vahingot saadaan korjattua.
–Tekijät eivät varmastikaan hahmota tekojensa laajuutta ja niiden vaikutuksia hankkeen etenemiselle. Toivomme luonnollisesti, että teot olivat nyt tässä, kirjoittaa Raide-Jokeriedustajat.

Raide-Jokerin teknisen koeliikenteen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta 2022. Liikennöinti Raide-Jokeri-linjalla on tarkoitus alkaa tammikuussa 2024.

Ilkivaltatapauksista on raportoitu poliisille ja ainakin osasta työmaista löytyy valvontakamerakuvia.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0