Rakentaminen
1 min luettu

Rakennusalan kiertotalousyhtiö EcoUp suunnittelee Helsingin pörssiin listautumista

1/09/2021, 09:15
Rakennusalan kiertotalousyhtiö EcoUp suunnittelee Helsingin pörssiin listautumista
Betolar tavoittelee pörssistä 35 miljoonan euron bruttovarojen saavuttamista. Kuvituskuva.
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Muun muassa Ekovilla-eristeestään tunnettu suomalainen rakennusalan yritys EcoUp on hakeutumassa Helsingin pörssiin. Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan ensisijaisesti osakeannista, jossa EcoUp laskisi liikkeeseen uusia osakkeita.

Lisäksi osa EcoUpin nykyisistä osakkeenomistajista suunnittelee tarjoavansa ostettavaksi yhtiön olemassa olevia osakkeita, jos osakeanti ylimerkitään, jolloin yhtiön hallituksella on oikeus lisätä tarjottavien osakkeiden määrää. Suunniteltu listautumisanti koostuisi yleisöannista, instituutioannista ja henkilöstöannista.

Listautumisen toteutuessa EcoUp olisi Suomessa ensimmäinen listattu rakennetun ympäristön puhdas kiertotalousyhtiö.

– Toiminta-ajatukseemme kuuluu oleellisesti uuden kehittäminen ja kiertotalouden mahdollistaminen asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Nykyhankkeista merkittävimpänä innovaationa on purkuvillan, eli rakennuksista purettavan mineraalipohjaisen eristeen käsittely raaka-aineeksi esimerkiksi betonin valmistukseen. Mielestämme EcoUpin on nyt oikea aika investoida tuotannon kasvuun ja uusiin teknologioihin, EcoUpin toimitusjohtaja Antti Ollikainen sanoo lehdistötiedotteessa.

EcoUpin päämarkkina-alue on Suomi. Yhtiöllä on myös kansainvälistä liiketoimintaa, ja vuonna 2020 sen liikevaihdosta noin 4 prosenttia tuli ulkomailta. Lähitulevaisuudessa EcoUp kertoo pyrkivänsä kasvattamaan ulkomaille suuntautuvaa liiketoimintaansa, ja sen ensisijaiset kohdemarkkinat ulkomailla ovat muut Pohjoismaat sekä Länsi- ja Etelä-Eurooppa.

Yhtiön vuoden 2020 liikevaihto oli 26,1 miljoonaa euroa, liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 4,3 miljoonaa euroa. Yhtiön henkilökuntaan kuuluu noin 150 henkilöä.

#ecoup oyj #helsingin pörssi #listautuminen #oulu #pörssi #talous
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0