Yritykset
2 minuutteja luettu

Rakennusteollisuus RT alkaa kehittää kestävän rakentamisen ohjelmaa

1/02/2022, 12:43
Rakennusteollisuus RT alkaa kehittää kestävän rakentamisen ohjelmaa
Rakennusteollisuus RT haluaa koota teollisuuden toimijat yhteen ja tuottaa yhdessä uutta tietoa ja ymmärrystä ympäristön kannalta kestävästä rakentamisesta. Kuvituskuva. Kuva: Michal Jarmoluk, Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

RT:n uusi ohjelmahanke muodostuu kahdesta osa-alueesta. Ensimmäinen keskittyy ekologisen kestävyysarvioinnin kehittämiseen ja toinen hankinnan ja kilpailutuksen kehittämiseen. Kestävyysarvioinnin alla käsitellään kahta teemaa: tasapainoista vähähiilisyyttä (jalanjälki, kädenjälki ja taksonomia) sekä biodiversiteettiä eli luonnon monimuotoisuutta rakennusalalla.

– Projekti on yksi RT:n strategisista ykkösprioriteeteista juuri nyt. Haluamme keskeistä teollisuuden haaraa edustavana elinkeinoelämän järjestönä koota kestävän rakentamisen kentän. Yhdessä teemme kestävästä, ympäristölähtöisestä rakentamisesta uuden normaalin ja kilpailuedun yrityksille, kestävän rakentamisen ohjelman projektipäällikkö Juha Laurila sanoo.

RT:n mukaan ympäristösääntelyn nopea muutostahti ja EU:n sekä Suomen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet haastavat nyt voimakkaasti rakennusalan hajaantunutta toimijakenttää. Varmistaakseen tavoitteisiin vastaamisen ja säädösviidakossa selviämisen sekä kirkastaakseen teollisuuden tavoitteet ja kestävän kilpailuedun Rakennusteollisuus RT alkaa luoda rakennussektorille kestävän rakentamisen ohjelmaa.

– Moni kokee tällä hetkellä rakennusalalla, että nyt tulee liian paljon uutta liian pienessä ajassa. Samanaikaisesti kestävän rakentamisen kenttä on sirpaloitunut; toimintaa on erilaisissa verkostoissa, joilta usein puuttuu yhteisiä nimittäjiä, tuoteteollisuustoimialaa RT:ssä johtava Juha Luhanka kuvailee.

RT haluaa koota alan toimijat yhteen ja laatia kesään 2023 mennessä konkreettisen toimenpideohjelma toimialan teollisuuslähtöiselle uudistumiselle.

– Uudistumisella tavoitellaan alalle lisää kestävää kasvua ja alan yrityksille aiempaakin vahvempaa roolia ympäristökäänteen tekijänä. Teollisuuden on kyettävä vastaamaan kunnianhimoisiin ympäristö- ja ilmastotavoitteisiin, ja se edellyttää osaamisen ja oikean tiedon lisäämistä yrityksissä. Käynnistyvä ohjelmatyö antaa eväitä tähän ja myös alan koulutussisältöjen kehittämiseen, Luhanka perustelee.

#ekologisuus #eu #ilmastotavoitteet #kestävyys #rakennusteollisuus rt #suomi #toimenpideohjelma #vähähiilisyys
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0