Rakentaminen
1 min luettu

Rakentamisen liikevaihdon kasvu jatkui elokuussa

14/10/2021, 09:29
Rakentamisen liikevaihdon kasvu jatkui elokuussa
Kuva: Bianca Sbircea-Constantin
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi elokuussa 6,8 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Myynnin määrä, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, kasvoi 4,7 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi kaikilla rakentamisen toimialoilla, ja vahvinta se oli talonrakentamisessa. Talonrakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 8,0 prosenttia ja myynnin määrä 7,2 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Maa- ja vesirakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, mutta myynnin määrä laski 3,9 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 6,2 prosenttia ja myynnin määrä 5,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Verrattuna tämän vuoden heinäkuuhun rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto kasvoi elokuussa 0,8 prosenttia ja kausitasoitetun myynnin määrä 0,4 prosenttia.

Uusimman kuukauden tiedot ovat ennakollisia ja ne julkaistaan puolentoista kuukauden viiveellä. Tiedot voivat tarkentua merkittävästi etenkin tarkemmilla toimialatasoilla tulevina kuukausina.

#elokuu #liikevaihto #myynnin määrä #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0