Rakentaminen
1 min luettu

Rakentamisen liikevaihto kasvoi lokakuussa jopa ennakoitua enemmän

14/12/2021, 12:22
Rakentamisen liikevaihto kasvoi lokakuussa jopa ennakoitua enemmän
Kuva: Clem Onojeghuo, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Rakentamisen liikevaihto jatkoi kasvuaan myös lokakuussa. Liikevaihdon vuosimuutos on ollut plussan puolella jo keväästä asti ja Tilastokeskuksen mukaan kasvua oli lokakuussa 10,4 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Eniten kasvoi talonrakentamisen ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto, joiden kummankin osalta nousua oli 10,5 prosenttia. Samoin kummankin toimialan myynti kasvoi lokakuussa 8,8 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Maa- ja vesirakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 9,3 prosenttia vuodentakaisesta ja jäi siten hieman alle rakentamisen liikevaihdon keskimääräisestä kasvusta lokakuussa. Myynnin määrää tarkasteltaessa maa- ja vesirakentaminen kuitenkin laski 0,1 prosenttia. Myynnin määrän liikevaihtoa heikomman kehityksen selittää Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannusten nousu lokakuussa

Myös rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto kasvoi verrattuna edeltävään kuukauteen. Kasvua syyskuusta oli 0,4 prosenttia. Kausitasoitettu myynnin määrä jäi edeltävän kuukauden tasolle.

#liikevaihto #talous #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0