Kuljetusala
2 minuutteja luettu

Ratakaluston infrayritys VR FleetCare laajentaa sähköbusseihin

6/10/2021, 14:21
Ratakaluston infrayritys VR FleetCare laajentaa sähköbusseihin
VR lajentaa toimintaansa ja ostaa ruotsalaisen Arrivan. Kuva: VR Group
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Sähköinen liikenne on vahvassa kasvussa ja tulee olemaan ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Meille VR FleetCarella on tärkeää olla mukana mahdollistamassa entistäkin ympäristöystävällisempää kaupunkiliikennettä kunnossapidon toimittajana. Uusi aluevaltauksemme on myös liiketoiminnallisesti erittäin mielenkiintoinen ja se tuo monenlaisia mahdollisuuksia sähköisen kaluston kunnossapidossa, VR FleetCaren kaupallinen johtaja Peter Guldbrand sanoo.

– Tietysti olemme myös iloisia, kun voimme kasvattaa työntekijöidemme osaamista ja lisätä työtä, Guldbrand jatkaa.

Pohjolan Liikenteen kanssa tehty sopimus kattaa yhteensä 26 täyssähköbussin kunnossapidon huolto-ohjelman mukaisesti. Kunnossapitotyöt tullaan suorittamaan VR FleetCaren Tampereen tavaravaunukorjaamolla, jonka välittömään läheisyyteen Pohjolan Liikenne on rakentamassa bussivarikon, joka sisältää muun muassa bussien latauspisteet ja pesuhallin.

VR FleetCare järjestää työntekijöilleen koulutukset sähköbusseihin vuoden 2022 alkupuolella.

– Meillä on kokemusta monenlaisesta raiteilla liikkuvasta kalustosta. Junat ovat itseasiassa tekniikaltaan paljon monimutkaisempi kuin sähköbussi, joten koulutusten ja perehdytysten jälkeen asentajamme ovat valmiita ottamaan uuden kaluston haltuun. Muutoin meillä on kattava toimipisteverkosto ja vastaava kyvykkyys tehdä sähköbussien huoltotoimintaa myös muualla, kun sähköbussien liikennöinti laajenee Suomessa, Guldbrand kertoo.

Pohjolan Liikenne on liikennöinyt sähköbusseilla jo vuodesta 2019. Nyt kyseessä oleva 2030-vuoteen asti tehty sopimus on ensimmäinen, jonka liikennöintiä Tampereen Nysse edellytti nolla – tai vähäpäästöisillä ajoneuvoilla. Tällä hetkellä Pohjolan Liikenteellä on 85 sähköbussia liikenteessä pääkaupunkiseudulla, ja määrä on jatkuvassa kasvussa.

#huolto #kunnossapito #pohjolan liikenne #sähköbussit #tampere #vr fleetcare
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0