Energia
1 min luettu

Rototecille massiivinen maalämpökaivotilaus: 260 kaivoa 16 eri kohteeseen

17/11/2021, 09:40
Rototecille massiivinen maalämpökaivotilaus: 260 kaivoa 16 eri kohteeseen
Kuva: Rototec Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Euroopan suurin geoenergia-alan yritys Rototec tiedottaa saaneensa Suomesta yhden maan tähän asti suurimmista maalämpökaivotilauksista. Kyseessä on LeaseGreenin yhteistilaus, joka sisältää 16 eri kohdetta Suomessa eri kiinteistösijoittajien porfolioista, joihin kuuluu esimerkiksi Eläkevakuutusyhtö Varma ja OP.

– Tämä on hieno kokonaisuus. Maalämmön avulla kiinteistönomistajat voivat jo tämän päivän tekniikalla siirtyä nopeasti hiilineutraaliin lämmöntuotantoon ja samalla säästää kustannuksia, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther.

– Vuodesta 2021 on tulossa ennätysvuotemme ja maalämmön suosio on suorastaan räjähtänyt tämän vuoden aikana Suomessa. Suosio jatkaa myös kasvuaan, eikä suotta, maalämpöhän on hiilineutraalia riippumatonta uusiutuvaa energiaa, jota voidaan varastoida suoraan jalkojemme alla, Rototecin maajohtaja Jan Herranen sanoo tiedotteessa.

Vihreä sijoitus maalämpöön voi Rototecin mukaan tuoda enemmän tuottoa kuin uusi kiinteistösijoitus. Useita kiinteistöjä omistavalle sijoittajalle sijoitus voi yrityksen mukaan poikia jopa miljoonapotin.

 

#geoenergia #maalämpö #maalämpökaivo #rototec oy #talous
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0