Arkkitehtuuri
1 min luettu

Rovaniemelle halutaan lumimuseo - Ruukki avaa arkkitehtikilpailun

15/09/2021, 11:38
Rovaniemelle halutaan lumimuseo - Ruukki avaa arkkitehtikilpailun
Ruukki julistaa arkkitehtikilpailun, jossa tarkoituksena on suunnitella lumimuseo. Kuva: Ruukki Constructions
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Ruukki Constructionin mukana arkkitehtikilpailua järjestämässä ovat Rovaniemen kaupunki sekä arkkitehtitoimistot WXCA Puolasta ja Snøhetta Norjasta. Tehtävänantajaksi Ruukki ilmoittaa lehdistötiedotteessaan joulupukin.

– Vaikka joulupukki tuo mukanaan kilpailuun tiettyä taianomaisuutta, haluamme muistuttaa tärkeästä asiasta, eli siitä mitä ilmastollemme on tapahtumassa. Samalla tuomme esille uusia, raikkaita ideoita, joissa teräkseen pohjautuvia tuotteita käytetään kestävän kehityksen mukaisessa rakentamisessa, Ruukin markkinointijohtaja Tiina Tukia sanoo tiedotteessa.

Ideakilpailun voittajaksi valitaan työ, joka vastaa parhaiten kilpailun tavoitteisiin. Paras idea käyttää kestävän kehityksen mukaisia ja ympäristöön soveltuvia ja sitä elvyttäviä Ruukin teräspohjaisia tuotteita. Tuotteiden käytössä arvioidaan myös niiden kierrätettävyyttä ja uudelleenkäytettävyyttä. Myös idean inspiroiva ja johdonmukainen esittely tuomaristolle vaikuttaa voittajan valintaan. Ideakilpailun voittaja pääsee kuuden kuukauden työharjoitteluun WXCA-arkkitehtitoimistoon Varsovaan ja saa 1000 euron rahapalkinnon.

Kilpailun juryyn kuuluvat arkkitehdit Eli Synnevåg (Snöhetta) ja Marta Sękulska-Wrońska (WXCA), vuoden 2014 kilpailun voittaja arkkitehti Alexandru Oprita, Rovaniemen kaupungin edustaja arkkitehti Sipi Hintsanen ja Ruukin edustaja Jānis Zaharāns.

#arkkitehtikilpailu #rovaniemi #ruukki construction
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0