Kiinteistökaupat
1 min luettu

Ruotsalaisyhtiö ostaa sairaalan Kouvolasta

21/10/2022, 06:45
Ruotsalaisyhtiö ostaa sairaalan Kouvolasta
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä. Kiinteistö säilyy Kymsoten käytössä 20 vuoden pääomavuokrasopimuksella. Kaupan arvo on 13,7 miljoonaa euroa.

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava kiinteistöomistaja Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä. Kauppa kattaa sairaalarakennuksen ja tontin, ja sen arvo on 13,7 miljoonaa euroa.
Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevan sairaalan pinta-ala on 8 800 neliömetriä.

Hemsö ja Kymsote-Kiinteistöt tekevät tiloista 20-vuotisen pääomavuokrasopimuksen.
Myynnin taustalla on Kymenlaakson sotekuntayhtymä Kymsoten hallituksen toimeksianto selvittää myytäviä sairaala- ja muita kiinteistöjä. Helmikuussa hallitus päätti antaa Kymsote-Kiinteistöille luvan myydä Kymenlaakson psykiatrinen sairaala.
”Psykiatrinen sairaala on olennainen osa Kymenlaakson sairaalaverkkoa. Kouvolan alue on kiinnostanut meitä jo pidempään, tärkeänä maakunnallisena keskuksena. Omistamme psykiatrisen sairaanhoidon kiinteistöjä esimerkiksi Turussa, jossa vuokralaisena on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Yhteistyö on ollut sujuvaa”, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen tiedotteessa.

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti syyskuussa, että kaupunki myy useita kiinteistöjään Hemsölle. Hemsö omistaa Suomessa noin 185 000 neliötä sairaala- ja hoivakiinteistöjä, joihin kuuluu sairaalakohteita muun muassa Turussa ja Oulussa.
Kymsote-Kiinteistöt Oy on Kymsoten konserniin kuuluva yhtiö, joka aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa. Kymsote-Kiinteistöjen pääasiallinen tehtävä on omistaa, hallita, rakennuttaa, isännöidä, huoltaa ja ylläpitää Kymsoten kiinteistöjä.

Vuonna 2006 valmistuneessa sairaalassa toimii viisi aikuispsykiatrista osastoa, nuorisopsykiatrian osasto, lastenpsykiatrian osasto ja Kouvolan lastenpsykiatrian poliklinikka sekä toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö.

#hemsö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0