Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Ruotsin Upplands Väsbyssä rakennetaan asuintaloja historialliseen tyyliin

10/11/2021, 16:05
Ruotsin Upplands Väsbyssä rakennetaan asuintaloja historialliseen tyyliin
Nya Tider - Eviga Ideal. Arkkitehti: Odinviken
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Upplands Väsbyn huomiota herättäneen arkkitehtikilpailun voittajaksi on valittu kiinteistöyhtiö Sekelporten, joka yhdessä Sveafastigheterin kanssa rakentaa 144 vuokra-asuntoa Mälarvägenille. Kilpailu on ollut paljon otsikoissa, koska sillä on haettu nimenomaan 20-luvun klassisismin tyyliä noudattavia ehdotuksia.

Voittaja ehdotus “Nya Tider – Eviga Ideal” (Uudet ajat – ikuiset ihanteet) yhdistelee kolmea historiallista tyyliä: uusrenessanssia, jugendia ja 20-luvun klassisismia. Sekelporten on vakuuttunut siitä, että heidän arkkitehtonisesti ainutlaatuiset asuntonsa voivat edesauttaa sosiaalisen kestävyyden saavuttamisessa ja tehdä kaupungista turvallisemman, eloisamman ja myös kauniimman.

– Sekelporten noudattaa ikuisuusperiaatetta; rakennamme niin kauniita asuntoja, ettei niitä pureta ikinä. Toisin sanoen kehitämme asuintaloja, jotka kestävät aikaa. Me yksinkertaisesti luomme katseemme taaksepäin löytääksemme parhaan tien eteenpäin, Sekelportenin liiketoimintakehittäjä Andrea Mattsson sanoo.

Maltillista kokoomusta edustava, Upplands Väsbyn kunnanhallituksen puheenjohtaja Oskar Weinmar selittää, että kilpailu ja sen voittaja ovat Väsbyn asukkaiden yhteisen dialogin tulosta.

– Koemme, että nyt kaivataan toisenlaista muotoilua kuin mihin viime vuosikymmenien aikana ollaan päädytty. Valitsimme klassista tyyliä edustavan toteutuksen, saimme äänestäjien luottamuksen ja nyt aloitamme toteutuksen, Weinmar sanoo.

#arkkitehtikilpailu #jugend #klassisismi #ruotsi #sekelporten #sveafastigheter #upplands väsby #uusrenessanssi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0