Infrastruktuuri
2 minuutteja luettu

Ruskeasuolla käynnistyy mittava katu-urakka

18/08/2022, 08:11
Ruskeasuolla käynnistyy mittava katu-urakka
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Katutyöt alkavat Nauvontien, Koroistentien ja Korppaanmäentien alueelta. Urakka alkoi eilen, 17. elokuuta 2022 raitioteiden ajolankojen poistolla yötöinä.
Työt jatkuvat elo-syyskuun vaihteessa puiden poistolla koko urakka-alueella. Puita poistetaan arviolta 20 kappaletta. Tilalle istutetaan uusia puita urakan valmistuessa. Tavoitteena on, että rakentaminen ulottuu Mannerheimintielle loppuvuodesta.
Työt vaikuttavat liikkumiseen Ruskeasuon varikkoalueen ympäristössä seuraavan puolentoista vuoden ajan.

Raitioyhteys uudelle varikolle, useita katuja korjataan
Ruskeasuolle on rakenteilla uusi raitiovaunu- ja bussivarikko, joka on valmistuttuaan Koskelan varikon ohella Helsingin raitioliikenteen päävarikko. Varikolle rakennetaan raideyhteys Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Urakassa uusitaan Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue kokonaisuudessaan.
Korppaanmäentie peruskorjataan, ja kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista nykyisen raitiolinja 10:n reitille. Kadun pohjoisreunaan Mannerheimintien ja Paimionkujan välille rakennetaan pyöräkaista ja eteläreunaan yksisuuntainen pyörätie.
Nauvontielle rakennetaan uusi raitiotie kadun keskelle. Urakassa uusitaan myös kadun rakenteita ja kunnallistekniikkaa, kuten vesijohtoja, viemäreitä ja kaapeleita. Lisäksi kadun ja sen itäpuolella olevan siirtolapuutarhan väliin rakennetaan meluaita.

Koroistentielle rakennetaan uusi raitiotiekaista kadun keskelle. Kadun eteläreunaan rakennetaan pyöräkaista ja kadun pohjoisreunaan yksisuuntainen pyörätie. Samalla uusitaan kadun rakenteita ja kunnallistekniikkaa.
Mannerheimintielle rakennetaan raitiovaunupysäkit Korppaanmäentien risteyksen eteläpuolelle. Lisäksi pyörätiet muutetaan yksisuuntaisiksi, ja pyöräilijöille rakennetaan odotusalueet kääntymistä varten. Samalla suojateiden esteettömyyttä parannetaan.

Lue uudesta bussivarikosta, mistä kirjoitettiin IndustryRadar-lehteen nro 2-2022 

Bussit katolle kuin Ruskeasuo saa uuden varikon

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0