Rakentaminen
1 min luettu

Ruukki alkaa tuottaa fossiilivapaita teräsrakennustuotteita

13/10/2021, 07:45
Ruukki alkaa tuottaa fossiilivapaita teräsrakennustuotteita
Kuva: Editor Helsinki Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Fossiilivapaasti valmistettu teräs on ottamassa ensimmäisiä askeliaan rakennusalalla sen jälkeen, kun ruotsalainen teollisuuskonserni SSAB ilmoitti loppukesästä saaneensa valmiiksi ensimmäiset erät fossiilivapaasti tuotettua terästä. Kyseessä on yhtiön yhdessä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa kehittämä teknologia fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotantoon.

Peab ilmoitti lokakuun alussa ensimmäisenä rakennusalan yhtiönä alkavansa käyttää SSAB:n fossiilivapaata terästä rakentamisessa vuodesta 2026 alkaen, ja SSAB:n omistama Ruukki Construction ilmoittaa tänään alkavansa ensimmäisenä yrityksenä tarjoamaan asiakkailleen fossiilivapaita teräsrakennustuotteita. Myös Ruukki tähtää fossiilivapaiden tuotteidensa valmistuksen aloittamiseen isossa mittakaavassa vuonna 2026.

– Määrätietoinen kehitystyömme tähtää siihen, että voisimme mahdollisimman nopeasti tarjota fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja rakentamisen tuotteita sekä jatkuvasti parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ilmatiiviiden seinäratkaisujen avulla, Ruukin kattoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jouni Metsämäki sanoo.

Ruukilla on käynnistymässä pilottihanke, jossa testataan ensimmäisiä eriä SSAB:n fossiilivapaata terästä.

– Haemme pilottiin kumppaneita, joiden tavoitteet ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen suhteen vastaavat omiamme.

Ruukki Construction on päättänyt vähentää omien toimintojensa hiilidioksidipäästöjä 25 prosenttia vuoteen 2026 mennessä.

#fossiilivapaa #fossiilivapaa teräs #peab #ruukki construction #ssab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0