Kiinteistöt
2 minuutteja luettu

Ruukki investoi PIR-sandwich-paneelien tuotantoon Pohjoismaissa

17/08/2022, 11:38
Ruukki investoi PIR-sandwich-paneelien tuotantoon Pohjoismaissa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Ruukki tarjoaa asiakkailleen kestäviä ratkaisuja rakennusten seinä- ja kattorakenteisiin. Ruotsin Borlängeen rakennettava uusi tuotantolinja vahvistaa Ruukin kykyä palvella Pohjoismaisia asiakkaita paikallisesti tarjoamalla heille oman tuotevalikoiman. Muutos tukee myös Ruukin kestävän kehityksen strategiaa tuomalla tuotantoa lähemmäs asiakkaita. Lyhemmät kuljetukset parantavat tuotteiden kilpailukykyä, ja samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät. Tällä hetkellä kaikki Ruukin PIR-ytimiset sandwich-paneelit valmistetaan Puolan Obornikissa.

Investointi sisältää tuotantolaitteet ja teknologian sekä SSAB:n tiloissa sijaitsevan olemassa olevan kiinteistön peruskorjauksen. Projekti alkaa vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä, ja ensimmäisten asiakastoimitusten arvioidaan tapahtuvan vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

”Tämä on yksi Ruukki Constructionin historian suurimmista investoinneista ja tukee kasvutavoitteitamme. Vahvistaaksemme asemaamme Pohjoismaissa päätimme rakentaa uuden tuotantolinjan Borlängeen. Muutos tuo asiakkaillemme enemmän joustavuutta ja ennustettavuutta, kun toimitusajat lyhenevät. Lisäksi voimme tarjota yhä räätälöidymmän ja kilpailukykyisemmän tuotevalikoiman, jolla on pienempi ympäristövaikutus”, sanoo Adam Korol Senior Vice President, Head of Building Envelopes, Ruukki Construction.

Ruukki tarjoaa kestävän kehityksen mukaisia teräspohjaisia rakentamisen tuotteita ja palveluita ja on aiemmin ilmoitetun mukaisesti sitoutunut tarjoamaan ensimmäisenä fossiilivapaita teräsrakennustuotteita vuoteen 2026 mennessä.

Ruukin laaja sandwich-paneelivalikoima joko PIR- (polyisosyanouranaatti) tai mineraalivillaytimellä varmistaa kestävän, ilmatiiviin ja energiatehokkaan kuorirakenteen kaikentyyppisille rakennuksille. Sandwich-paneeleita käytetään varastojen, logistiikkakeskusten, tuotantolaitosten, toimistojen ja kauppakeskusten ulko- ja sisäseinissä ja katoissa. PIR-ytimiset sandwich-paneelit sopivat erityisesti kylmävarastoihin, elintarvike- ja logistiikkahalleihin ja varastoihin. Ruukki valmistaa tällä hetkellä PIR-ytimisiä sandwich-paneeleja Obornikissa Puolassa sekä mineraalivillaytimisiä sandwich-paneeleja Alajärvellä ja Obornikissa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0