Infrastruktuuri
1 min luettu

Sähkönjakelun uudistustyöt käyntiin Kirkkonummella, Kauniaisissa ja Espoossa

15/10/2021, 08:13
Sähkönjakelun uudistustyöt käyntiin Kirkkonummella, Kauniaisissa ja Espoossa
Mittava sähkönjakelun uudistustyöurakka aloitettiin Espoosta. Kuva: Caruna
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Caruna on aloittanut tällä viikolla nelivuotisen projektin, jossa se kumppaniensa kanssa uudistaa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueiden sähkönjakelua vastaamaan nykyistä paremmin sähkönkäytön tulevaisuuden tarpeisiin. Hankkeen aikana kuntien asemakaava-alueet saadaan säänkestäviksi. Samalla kasvatetaan sähköverkon edellytyksiä viedä Caruna Espoon asiakkaat energiamurroksen, kuten sähköautojen, hajautetun tuotannon ja sähköistyvän lämmityksen lisääntymisen läpi.

Rakennustyöt aloitettiin torstaina Espoon Gobbackassa.

– Tänä vuonna rakentaminen alkaa myös Espoon Korpilammella ja Kauniaisissa. Neljän seuraavan vuoden aikana vaihdetaan muun muassa 400 kilometriä ilmajohtoa maan alla kulkevaan säävarmaan kaapeliin. Hanke käsittää yhteensä noin 40 erillistä projektia ja lukuisia työmaa-alueita, Carunan hankepäällikkö Jere Mättö kertoo.

Kirkkonummella työt aloitetaan 2022, ja muun muassa Veikkolan taajama-alueen suunnittelutyöt ovat parhaillaan käynnissä.

– Maakaapelointitöiden yhteydessä tavoitteemme on saada kunkin alueen kaapelointityöt kuntoon yhdessä kuntien ja teleoperaattoreiden kanssa. Asiakkaidemme kannalta tämä tarkoittaa aiempaa vähemmän rakentamisesta aiheutunutta häiriötä, koska se oma lähikatu avataan vain kerran, Mättö toteaa.

#caruna #espoo #kauniainen #kirkkonummi #netel oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0