Energia
1 min luettu

Salo IoT Campukselle rakennetaan yli 1100 aurinkopaneelin voimala

8/11/2021, 09:32
Salo IoT Campukselle rakennetaan yli 1100 aurinkopaneelin voimala
Kuvituskuva. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Turku Energia aloittaa syksyn aikana yli 1100 aurinkopaneelin laajuisen voimalan rakentamisen Salo IoT Campukselle. Salo IoT Campus on Salossa sijaitseva yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisö ja kansainvälinen teknologian innovaatiokeskittymä. Sen omistaa neljä vuotta sitten perustettu Salo IoT Park Oy .

– Yritysten kiinnostus omaa energiantuotantoa ja aurinkovoimaloita kohtaan on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Meillä on ilo toimia Salo IoT Campuksen energiakumppanina, ja tuottaa päästötöntä aurinkoenergiaa paikallisesti valmistetuilla aurinkopaneeleilla heidän käyttöönsä. Vastaamme myös voimaloiden ylläpidosta ja huollosta, jolloin asiakkaamme saa nauttia puhtaasta aurinkoenergiasta ilman kunnossapitoon liittyviä huolia, sanoo myyntipäällikkö Jouni Saarinen Turku Energiasta.

Voimala asennetaan Salo IoT Campuksen parkkitalon ylätasanteelle ja rakennetaan tasakattotelineelle irtopainoilla. Voimalaan asennettavat paneelit tulevat paikalliselta tuottajalta.

Aurinkovoimalan tuottama sähkö toimitetaan pitkäaikaisella sähköntoimitussopimuksella Salo IoT Campuksen käyttöön. Voimalan arvioitu tuotantomäärä on 374 megawattituntia (MWh) vuodessa. Määrä vastaa noin 180 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 50 tonnilla vuodessa.

– Kampus ja sen asiakkaat käyttävät merkittäviä määriä energiaa. Jokaisen velvollisuus on tehdä oma osansa hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja siirtymisessä entistä puhtaampaan energiaan. Turku Energian kanssa löysimme selkeän ja toimivan mallin tuottaa sähköä kampuksen asiakkaille auringosta, sanoo toimitusjohtaja Atte Köykkä Salo IoT Campukselta.

#aurinkopaneeli #aurinkovoima #aurinkovoimala #salo #salo iot campus #turkuenergia #uusiutuva energia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0