Energia
1 min luettu

Salolainen Solar Finland aloittaa aurinkopaneelien tuotannon Thaimaassa

1/12/2021, 08:12
Salolainen Solar Finland aloittaa aurinkopaneelien tuotannon Thaimaassa
Salo Tech Thailandin tuotantokapasiteetiksi on ensimmäisessä vaiheessa asetettu 100 megawattiin vuodessa. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Solar Finlandin Thaimaan tuotantolaitoksen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa yhteisyritys Salo Tech Thailand Ltd, jonka omistajia ovat myös suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund sekä Thaimaan valtion omistama PEA Encom International -energiayhtiö.

– Salo Tech Thailand Ltd:n tuotantokapasiteetiksi on ensimmäisessä vaiheessa asetettu 100 megawattiin vuodessa. Tuotantolaitoksen investointi on 7,5 miljoonan euron suuruinen. Se rahoitetaan perustajien pääomasijoituksilla, joista Solar Finland Oy:n osuus on 38 prosenttia, Finnfundin 37 prosenttia ja PEA Encom Internationalin 25 prosenttia, Solar Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Areva kertoo.

Investointi mahdollistaa sopimusosapuolien yhteisyrityksen Thaimaahan. Tehtaan päämarkkina-alue on Thaimaa ja sen lähialueet, toisin sanoen Asean-maat. Salo Tech Thailand Ltd tuottaa suomalaisen toimintamallinsa mukaisia aurinkopaneeleita.

Hankkeen toisessa vaiheessa toteutettavalla lisäinvestoinnilla tuotantokapasiteettia kasvatetaan paneelitarpeen mukaan. Solar Finland kertoo, että tuotanto tulee noudattamaan kansainvälisiä toimintatapoja, joihin kuuluvat muun muassa laatuun, ympäristövastuullisuuteen sekä henkilökunnan työterveys- ja turvallisuuteen liittyvät ISO-standardit sekä käytännöt tuotantoketjujen jäljittämiseen liittyen.

Salo Tech Thailand Ltd:n tavoitteena on aloittaa tuotanto vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen aikana.

– Ulkomaisen tehdashankkeen toteutuminen on meille pitkäjänteisen työn tulos. Energiantarve tulee edelleen kasvamaan globaalisti, mutta samalla meillä on myös kansainvälisesti yhteiset haasteet ilmastonmuutokseen liittyen. Investoinnin myötä edistämme pitkällä tähtäimellä sekä markkina-alueen energiasaatavuutta että toimenpiteitä hiilineutraalien päästöjen vähentämiseksi, Areva sanoo.

#aurinkopaneeli #salo tech thailand ltd #solar finland #thaimaa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0