Rakentaminen
1 min luettu

Sekä rakentamisen että teollisuuden liikevaihto kasvoi syyskuussa

29/10/2021, 13:04
Sekä rakentamisen että teollisuuden liikevaihto kasvoi syyskuussa
Kuva: Nattanan Kanchanaprat
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sekä rakentamisen että teollisuuden liikevaihto jatkoivat kasvuaan syyskuussa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan liikevaihto kasvoi sekä viime vuoden syyskuuhun että tämän vuoden elokuuhun verrattuna.

Rakennusalalla liikevaihto kasvoi 7,4 prosenttia viime vuoden syyskuuhun nähden ja tämän vuoden elokuuhun verratessakin saavutettiin hienoista kasvua, noin 0,4 prosenttia.

Teollisuuden alalla kasvu oli vieläkin voimakkaampaa. Viime vuoden syyskuun tilanteesta liikevaihto kasvoi kaikkiaan 19 prosenttia, mutta tämän vuoden elokuuhun verrattuna kasvu oli maltillista, vain 0,3 prosenttia. Teollisuusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla isojakin vaihteluita ja sama koskee myös rakennusalan yrityksiä. Etenkin metalliteollisuuden toimialoilla kuukausivaihtelu on usein suurta.

Vaihtelut johtuvat pääasiassa laskutuskäytännöistä. Suurten konetoimitusten ja projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka toimitusta varten olisi tehty työtä useita kuukausia tai vuosia.

#ennakkotiedot #liikevaihto #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0