Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Senaatti-kiinteistöt ja SATO solmivat kiinteistökaupan

8/03/2024, 12:40
Senaatti-kiinteistöt ja SATO solmivat kiinteistökaupan
Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Toimitus Toimitus
Like 0

Osoitteessa Maakaarenkuja 2 sijaitsevalla noin 9 400 m2 suuruisella tontilla on asuinrakennusoikeutta 18 360 k-m2, joka mahdollistaa n. 300–350 uuden asunnon rakentamisen Viikkiin.

– Kaavan vahvistumisen myötä pääsimme allekirjoittamaan lopullisen kiinteistökaupan ja korttelin toteuttaminen voi alkaa. Valmistuttuaan tämä asuinkortteli ja sen uudet asukkaat kasvattavat Viikin alueen elinvoimaisuutta ja tuovat myös edellytyksiä alueen tulevalle kehittämiselle. Isot kiitokset SATO:lle hyvästä yhteistyöstä ja menestystä tulevaan hankkeeseen, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Janne Marttinen.

– Viikin hankkeemme etenee nyt askeleen eteenpäin ja haemme nyt kumppaneita kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen. Yhteistyö yhdessä Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin kanssa on ollut kaavoituksen ajan sujuvaa ja muutostarpeisiin on löydetty yhteinen näkemys, toteaa liiketoimintajohtaja Arto Aalto SATOsta.

Pikaraitiotie lisää Viikin kiinnostavuutta asuinalueena

Viikki on asuinalueena sekä työ- ja opiskelun kampusalueena Helsingin seudulla ainutlaatuisen kaupunginosa. Se on yhdistelmä nykyaikaisia asuntoja, peltoa ja metsää, joita alueen nykyiset asukkaat arvostavat suuresti. 

Viikin rakentaminen alkoi 1990-luvulla, ja uusi yleiskaava sekä raitiotielinja käynnistivät seuraavan kehitysvaiheen, joka ulottuu pitkälle 2030-luvulle. Suunniteltuja uusia asuntoja ja palveluja on noin 7 000 asukkaalle, myös kampusalueen laajentaminen on suunnitteilla.

#helsinki #senaatti-kiinteistö #viikki
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0