Kiinteistökaupat
1 min luettu

Senaatti-kiinteistöt ja SOK myyvät Kuopion kirjatalon kiinteistön

30/09/2022, 06:38
Senaatti-kiinteistöt ja SOK myyvät Kuopion kirjatalon kiinteistön
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Senaatti-kiinteistöt ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, SOK ovat käynnistäneet tarjouskilpailun Kuopiossa sijaitsevasta toimisto- ja logistiikkakiinteistöstä.

Myytävään kokonaisuuteen kuuluu Kiinteistö Oy Kirjatalon 100 % osakekanta ja Senaatin omistama tontti. Vuonna 1975 valmistuneen rakennuksen kokonaispinta-ala on 15 535 m2 ja tontin pinta-ala 37 000 m2. Voimassa olevassa asemakaavassa tontti on määritelty teollisuus-, varasto-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (TK2).

Suunnitteilla uusi toimitalo

Kiinteistössä toimivalle Varastokirjastolle suunnitellaan uutta toimitaloa Kuopioon. Hankesuunnitelman mukaan rakennustyöt alkaisivat vuonna 2023, ja rakennus valmistuisi vuoden 2025 alkuun mennessä. Varastokirjaston toiminta nykyisissä tiloissa jatkuu normaalisti uusien tilojen valmistumiseen saakka.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Viraston toiminta alkoi vuonna 1989, ja sen tehtävänä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön.

#senaatti-kiinteistöt #sok #suome osuuskauppojen keskuskunta
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0