Kiinteistökaupat
1 min luettu

Senaatti-kiinteistöt myi Katajanokan kiinteistönsä yli 12 miljoonalla

24/09/2021, 12:30
Senaatti-kiinteistöt myi Katajanokan kiinteistönsä yli 12 miljoonalla
Senaatti-kiinteistöt on myynyt Kanavakadun toimistotalonsa. Kuva: Tuomas Uusheimo, Keksi, Senaatti-kiinteistöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Senaatti-kiinteistöt on myynyt kaksi toimistorakennusta Helsingin Katajanokalla. Nykyisellään tyhjänä olevassa kohteessa toimi aikaisemmin ulkoministeriö, joka muutti uusiin Merikasarmin tiloihin vuoden 2021 alussa. Kohde myytiin voimassa olevalla asemakaavalla KTYV (Liike-, toimisto- ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue), joka mahdollistaa erilaisia käyttötarkoituksia. Toinen rakennuksista on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr ja se on kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti sekä kaupunkikuvallisesti arvokas.

Rakennusten uusi omistaja on pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP:in hallinnoiman NREP Nordic Strategies FUND IV LP -rahaston omistama yhtiö NSF IV Fin NewCo 28 Oy.

– Katajanokalla sijaitsevat rakennukset ovat ajan saatossa muovautuneet omistajiensa tarpeiden mukaan. Ne ovat palvelleet niin varastoina kasvavan satamakaupungin sykkeessä kuin Suomen ulkopolitiikan kotipesänäkin. Olemme erittäin tyytyväisiä, että arvorakennukset saavat nyt uuden elämän, kun valtiolla ei ole enää tarvetta rakennuksille, sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

#helsinki #katajanokka #nrep #senaatti-kiinteistöt #toimistot #ulkoministeriö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0