Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin Kulttuuritalon tarjouskilvassa

5/11/2021, 07:58
Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin Kulttuuritalon tarjouskilvassa
Helsingin Kulttuuritalo. Kuva: Sami Saastamoinen, Senaatti-kiinteistöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Valtio omistaa Kulttuuritalon kiinteistön Senaatti-kiinteistöjen kautta, mutta koska sille ei enää ole kiinteistöstrategian mukaista käyttöä ja Kulttuuritalon toiminta on valtiolle taloudellisesti kannattamatonta, Senaatti-kiinteistöt panee kohteen myyntiin.

– Tavoitteenamme on löytää arvokkaalle ja historialliselle kiinteistölle omistaja, jolla on kyky ja resurssit kiinteistön ja sen toiminnan kehittämiseen, toteaa Senaatin kiinteistökehityksen ja -myynnin johtaja Marko Härkönen.

Kulttuuritalo on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä vuonna 1989 ja kotitalousopettajaoppilaitos rakennussuojelulain nojalla vuonna 2010. Suojelu tarjoaa Senaatti-kiinteistöjen mukaan hyvät lähtökohdat kehittämiselle historialliset arvot säilyttäen.

Kohde koostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta. Osoitteessa Sturenkatu 2A, Helsinki sijaitsevasta, vuonna 1956 rakennetusta entisestä kotitalousopettajaopistosta sekä Sturenkatu 4, Helsinki sijaitsevasta, vuonna 1957 rakennetusta niin kutsutusta Kulttuuritalosta ja sekä niitä yhdistävästä uudisosasta, joka on rakennettu vuonna 2011. Sen huoneistoala yhteensä on noin 16 000 neliömetriä.

Suunnitelmat kiinteistölle 1950-luvulla laati Alvar Aalto. Vuonna 2008 käynnistettiin hanke, jossa Kulttuuritalon toimistosiipi ja naapuritontilla sijaitseva entinen Helsingin kotitalousopettajaopisto kunnostettiin siellä silloin toimivan museoviraston toimitiloiksi. Samalla toteutettiin Kulttuuritalon konsertti- ja kongressitilojen peruskorjaus. Korjaus- ja muutostyön suunnitteli Arkkitehdit NRT Oy, ja sen viimeinen vaihe valmistui alkuvuodesta 2013.

#helsinki #kotitalousopettajaoppilaitos #kulttuuritalo #senaatti-kiinteistöt #tarjouskilpailu
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0