Rakentaminen
2 minuutteja luettu

Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa 1800-luvulla rakennetun koulukodin

8/10/2021, 07:29
Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa 1800-luvulla rakennetun koulukodin
Sippolan koulukoti Kouvolassa. Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Senaatti-kiinteistöt aloittaa Sippolan koulukodin peruskorjauksen alustavan aikataulun mukaan syksyllä 2022, ja työt valmistuvat arviolta keväällä 2024. Peruskorjaus toteutetaan sisäilmaan liittyvien korjaustarpeiden vuoksi. Viimeisin isompi peruskorjaus on tehty vuonna 1980, jonka jälkeen on tehty lukuisia kunnostustoimenpiteitä eri aikoina.

– Tekniikka ja tietämys sisäilma-asioissa on kehittynyt melkoisesti 40 vuoden aikana. Puramme rakennuksen ihan luurangolle, ja kaikki sisäpinnat ja talotekniset järjestelmät uusitaan. Hanke turvaa jatkossa hyvän sisäilman rakennuksessa, kertoo hankkeesta vastaava Senaatin aluepäällikkö Janne Ala-Krekola.

Rakennushankkeen kustannusarvio on 7,4 miljoonaa euroa. Koulukodin hankesuunnittelusta on vastannut WSP Finland Oy. Suunnitteluryhmän kilpailutus toteutetaan syksyllä 2021. Museovirasto on ollut tiiviisti mukana hankesuunnitelman laatimisessa.

Sippolan koulukoti on Kouvolassa sijaitseva, vuonna 1836 rakennettu historiallinen rakennus, jonka päärakennuksessa sijaitsevat koulun, hallinnon ja ruokalan tilat. Päärakennuksen kokonaispinta-ala on noin 1 632 bruttoneliömetriä. Peruskorjauksessa sinne järjestetään koulukodilta nykyisin puuttuvat asianmukaiset vastaanottotilat. Koulukodin tontilla on noin 30 rakennusta, jotka koostuvat koulukodin opetuskäytössä olevista rakennuksista, harrastetiloista, asunto- ja majoitusrakennuksista sekä kiinteistöhuollon rakennuksista ja muista rakennelmista.

Yhdistetty liikunta- ja juhlasali kunnostetaan ennalleen, keittiö uusitaan sekä rakennuksen molempiin päätyihin rakennetaan uudet porraskäytävät. Lämmitys-, ilmanvaihto-, ja rakennusautomaatio- sekä vesi- ja viemärijärjestelmät uusitaan kokonaisuudessaan. Päärakennuksen viereinen käyttämätön henkilökunnan kellari puretaan, ja kivimuuri korjataan. Julkisivu kunnostetaan sekä osa ikkunoista uusitaan ja osa korjataan. Peruskorjauksen yhteydessä tarkastellaan myös mahdollisuuksia ulkoalueen kunnostamiseen.

Sippola on toiminut koulukotina 112 vuotta, ja peruskorjaus mahdollistaa tilojen pysymisen koulukodin käytössä jatkossakin.

#kouvola #peruskorjaus #senaatti-kiinteistöt #sippolan koulukoti
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0