Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa modernit työtilat oikeushallinnon toimijoille Kuopiossa

2/09/2022, 14:45
Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa modernit työtilat oikeushallinnon toimijoille Kuopiossa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Senaatti-kiinteistöt ja YIT ovat solmineet hankkeen urakkasopimuksen. Keväästä lähtien työmaalla on ollut käynnissä sisäpuoliset purkutyöt ja varsinaiset rakennustyöt ovat alkaneet elokuussa.

Vuonna 1929 valmistunut rakennus on historiansa aikana toiminut poliisin, palolaitoksen sekä verohallinnon tiloina. Hankkeessa rakennukseen toteutetaan laaja toimitilamuutos sekä rakennetaan sisäpihalle laajennusosa. Hankkeen myötä rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu Kuopion oikeustaloksi. Kohteen tulevia käyttäjiä ovat Pohjois-Savon käräjäoikeus, Itä-Suomen syyttäjäalueen Kuopin toimipaikka sekä Ulosottolaitoksen Kuopion toimipaikka.

Uusia työnteon tapoja tukevat tilaratkaisut

Tilojen suunnittelun lähtökohtana ovat oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin mukaiset turvalliset ja terveelliset tilaratkaisut, jotka tukevat erityisesti uusia työnteon tapoja ja digitalisaatiota. Oikeustalon tilaratkaisu koostuu istuntosaleista, asiakaspalvelu- ja toimistotiloista. Hankkeessa on myös panostettu erityisesti hyviin sisäolosuhteisiin. Rakennukseen on tehty laajennus sekä laaja peruskorjaus vuonna 2010, jolloin rakennuksen riskirakenteet ovat pääosin poistettu, rakenteet korjattu ja talotekniikka uusittu.

”Rakennutamme asiakkaillemme nykyaikaisen työympäristön, joka tukee virastojen ja laitosten toimintaa ja edesauttaa toimijoiden välistä yhteistyötä. Toteutamme hankkeen tiiviissä yhteistyössä tilojen tulevien käyttäjien kanssa, heidän tarpeitaan kuunnellen ja uusiin työnteon tapoihin opastaen”, kertoo rakennuttajapäällikkö Outi Hiltunen Senaatti-kiinteistöistä.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko Oy. Rakennus on rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti merkittävä sekä ulkokuoreltaan suojeltu kiinteistö. Rakennuksen vanha ulkokuori säilytetään entisellään pääsisäänkäynnin yhteyteen rakennettavaa uutta tuulikaappia lukuun ottamatta.

Hankkeen laajuus on 8473 brm2 ja kustannukset ovat yhteensä noin 16,1 miljoonaa euroa. Tilojen vuokrilla katetaan investointikustannukset ja muut tiloista aiheutuvat kulut.  Uudet tilat valmistuvat alkuvuodesta 2024.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0