Asunnot
2 minuutteja luettu

Suomen toiseksi tunnetuin rakentaja - vaastuullinen ja ympäristötieteinen

21/03/2022, 07:35
Suomen toiseksi tunnetuin rakentaja - vaastuullinen ja ympäristötieteinen
Skanska
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Tuoreen tutkimuksen mukaan Skanska on Suomen toiseksi tunnetuin rakentaja ja Skanskan asiakkaiden tyytyväisyys mukailee toimialan keskitasoa. Skanskan keskimääräinen sijoitus laski hieman viime vuodesta. Vastuullisuudessaan ja ympäristötietoisuudessaan Skanska sijoittui kuitenkin 78,5 pisteellä yli toimialan 76,5 pisteen keskiarvon.

”Skanskan kaltaiset suuret yritykset ovat parhaiten voineet vastata korona-ajan myötä kasvaneiden digitaalisten palveluiden vaatimuksiin ja pitää asiakkaansa tyytyväisinä ketterämmin kuin pienet toimijat. Uudisasuntorakentaminen on jo neljättä vuotta peräkkäin Suomen tyytyväisin toimiala ja asiakastyytyväisyys muihin toimialoihin verrattuna edelleen erittäin korkeaa”, sanoo EPSI Rating Suomen maajohtaja Heidi Laitinen.

”Jatkuvan parantamisen kulttuuri on yksi Skanskan strategian painopisteitä. Mittaamme jatkuvasti asiakkaidemme tyytyväisyyttä ja meillä on vahvat toimintamallit asiakastyytyväisyyden ylläpitoon ja sen parantamiseen. Tuloksissamme näkyi tänä vuonna aiempaa enemmän kohdekohtaista vaihtelua ja mukana oli muutama kohde, jossa emme ole onnistuneet palvelemaan asiakkaitamme toimintamallin mukaisesti. EPSI Ratingin tutkimustulokset tuovat meille tässäkin mielessä arvokasta dataa ja auttavat panostamaan asiakaskokemuksen parantamiseen tänäkin vuonna”, kommentoi Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Kestävän kehityksen merkitys asiakastyytyväisyyteen on noussut vahvasti ja sitä mitattiin tutkimuksessa ensi kertaa nyt omana kokonaisuutenaan. Kestävän kehityksen indeksillä Skanska sijoittui neljänneksi.

”Ympäristötietoisten asunnonostajien määrä nousee vauhdilla. Se, minkälaisia kestäviä ratkaisuja arkeen on tarjolla ja miten niistä asiakkaille viestitään, vaikuttaa entistä enemmän uuden kodin valintaan. Kaikki Skanskan kohteet ovat A-energialuokkaa ja tavoittelevat RTS-ympäristöluokitusta, joka kertoo asunnonostajalle, että talo on suunniteltu ja rakennettu ympäristö huomioiden kestämään elämää pitkälle tulevaisuuteen. Mitä enemmän maailma myllertää, sitä tärkeämpi turvapaikka oma koti on”, Kuosma toteaa.

#skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0