Arkkitehtuuri
1 min luettu

Skanska rakentaa 600 asuntoa Länsi-Pasilaan - mutta alueelle puuttuu nimi

6/09/2022, 14:43
Skanska rakentaa 600 asuntoa Länsi-Pasilaan - mutta alueelle puuttuu nimi
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Skanska rakentaa Länsi-Pasilaan Pöllölaakson entiselle alueelle uuden asuinalueen – kaupunkilaiset kutsutaan mukaan nimikilpailuun.

Skanska rakentaa Länsi-Pasilaan yli 600 modernia kaupunkikotia, joiden yhteispihat versovat Keskuspuiston kupeesta. Tämän yhdeksän asuintalon muodostaman asuinalueen rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2023, ja valmistuvan kokonaisuudessaan 2030-luvun alkupuolella. Pöllölaakso muuttaa MTV:n mukana alueelta loppuvuodesta 2022 uusiin maisemiin Helsingin Vallilaan. Skanska järjestää nyt siis Länsi-Pasilan uudelle asuinalueelle nimikilpailun.

Nimeä etsitään Keskuspuiston kupeessa sijaitsevalle uudelle vehreälle asuinalueelle, joka pitää sisällään ainutlaatuisen palan suomalaista mediahistoriaa. Aluetta on kutsuttu Pöllölaaksoksi 1960-luvulta lähtien, jolloin pöllölogostaan tunnettu MTV rakennutti toimitilansa peltojen ja niittyjen keskelle. Pöllön muuttomatkan siipien havinassa on aika luoda uusi jälki kehittyvän Länsi-Pasilan alueen historiaan – löytää modernille asuinaluekokonaisuudelle uusi nimi.

Alueen kehittäjänä ja rakentajana Skanskalle on tärkeää kehittää uudistuvaa kaupunginosaa yhdessä Helsingin kaupungin ja erityisesti omat kulmansa parhaiten tuntevien kaupunkilaisten kanssa.

”Vaikka alueen tuleva kutsumanimi ei tule näkymään virallisilla kartoilla, se jää onnistuessaan elämään asukkaiden suuhun ja tulee parhaimmillaan tunnetuksi laajemmaltikin. Hyvä nimi sitoo alueen menneen ja nykyisyyden ja ammentaa esimerkiksi luonnosta tai paikallisesta ominaispiirteestä. Lisäksi hyvä nimi on helppo kirjoittaa, lausua, muistaa ja taivuttaa”, Helsingin kaupungin nimistönsuunnittelija Johanna Lehtonen sanoo.

Kaikki halukkaat voivat nyt ehdottaa alueelle uutta nimeä ja kertoa perustelunsa nimiehdotuksille. Kilpailuaika on 5.9.–18.9.2022.

#skanska kodit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0