Rakentaminen Hoitoala
2 minuutteja luettu

Skanska rakentaa Porin uuden monitoimitalon

15/11/2021, 09:52
Skanska rakentaa Porin uuden monitoimitalon
Havainnekuva Poriin rakennettavasta monitoimitalosta. Kuva: Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Koulusta rakennetaan monitoimitalo, jonka rakennustyöt alkavat marraskuun 2021 aikana. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan opetustilat noin 600:lle 1.–6. luokan oppilaalle, kahdelle varhaiskasvatuksen ryhmälle, 80 hengen henkilökunnalle, lähikirjastolle, hammashuollolle sekä oppilashuollolle. Kiinteistö on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukaudeksi 2023, rakennuttajainsinööri ja hankkeen projektipäällikkö Miika Pennanen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Monitoimitaloon tulee opetustilat noin 600:lle 1.–6. luokan oppilaalle, kahdelle varhaiskasvatuksen ryhmälle ja 80 hengen henkilökunnalle.

Hankkeen toisessa vaiheessa rakennetaan yläkoulu, ja sen aikataulu tarkentuu myöhemmin. Tilojen suunnittelussa toisen vaiheen toteutumiseen on varauduttu muun muassa isommilla ruokailu- ja liikuntatiloilla. Rakennuksen kustannusarvio on noin 23,2 miljoonaa euroa ja hinta on sidottu rakennuskustannusindeksiin.

Monitoimitaloon tulee koulu- ja varhaiskasvatuksen tilojen lisäksi myös lähikirjasto, suun terveydenhoidon tiloja ja perhetyöntekijän tila. Iso liikuntasali on arki-iltaisin ja viikonloppuisin urheiluseurojen käytössä.

– 6,5 hehtaarin piha-alueelle tulee runsaasti eri toimintaa tukevia kenttiä ja pelialueita. Tulevaisuuteen varaudutaan ison kentän rakenteisiin asennettavilla tekojäärataputkistoilla, Pennanen toteaa.

Kaksikerroksisen rakennuksen ruskean tiilijulkisivun tehosteena käytetään eri värisiä rapattuja korostusalueita. Lisäksi ilmanvaihdon konehuoneen ja liikuntasalin yläosien julkisivuun asennetaan tummanruskeaa peltiverhousta.

– Pohjois-Porin monitoimitalo toteutetaan Terve talo -kriteeristöä noudattaen, mikä tarkoittaa muun muassa erityistä paneutumista sisäilmastoon vaikuttaviin asioihin, kertoo tulosyksikön johtaja Kimmo Korkiamäki Skanskalta.

Porin kaupunki on allekirjoittanut urakkasopimukset Pohjois-Porin monitoimitalon rakentamisesta. Hankkeen rakennusurakoinnista vastaa Skanska Talonrakennus Oy, putkitöistä Vesi ja Lämpö Juhola Oy, ilmastoinnista Salminen Oy ja sähkötöistä Unto Rantanen Oy. Rakennusautomaatin urakoi Assemblin Oy.

#monitoimitalo #pori #skanska talonrakennus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0