Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Skanska rakentaa yhdeksänkerroksisen ARA-vuokratalon Tampereelle

25/11/2021, 09:09
Skanska rakentaa yhdeksänkerroksisen ARA-vuokratalon Tampereelle
M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Q'Ark
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Skanska jatkaa jo aiemmin aloittamansa korttelin rakentamista Tampereen Ranta-Tampellassa ja rakentaa osoitteeseen Ranta-Tampellankatu 10 uuden ARA-vuokratalon. Rakennukseen tulee asuntoja yksiöistä kolmioihin, ja niiden koot vaihtelevat 30–72,5 neliön välillä. Vuokra-asunnot rakennuttava M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia.

– Olemme tosi iloisia, että Tampereen mittakaavassa kalliille asuinalueelle toivottiin myös kohtuuhintaista vuokra-asumista. Näin syntyy aidosti monimuotoisia ja kestäviä asuinalueita, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

– Tämä upea kanavanvarsikortteli on ollut teknisesti ja taloudellisesti haastava toteutuskohde, mutta upean yhteistyön kautta saimme M2-Kotien kanssa mahdollistettua hankkeen syntymisen, yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskalta toteaa.

Tampellan vanhalla tehdasalueella sijaitseva Ranta-Tampellan asuinalue sijaitsee kävelymatkan päässä Tampereen keskustan palveluista. Kävelyetäisyydellä on myös Särkänniemen huvipuisto. Tampellan alueen suunnittelu aloitettiin jo 90-luvulla. Järvenrantaan päästiin toteuttamaan uutta asuinaluetta, kun liikenne siirrettiin Rantaväylän tunneliin.

 

#ara #m2-kodit #ranta-tampella #skanska #tampere #vuokratalo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0