Omalle tontille on tarkoitus rakentaa asuntoja kaikkiin elämäntilanteisiin aina yksiöistä isompiin neljän huoneen asuntoihin. Korttelin kaavaluonnos on nyt nähtävillä ja etenee seuraavaksi asemakaavaehdotukseen.
”Kotien suunnittelun lähtökohtana on ollut asumisen sujuvuus, viihtyvyys ja ekologisuus. Tarjolle tulee valoisia, laadukkaita ja tilavia asuntoja erittäin halutulla, harvoin tarjolla olevalla sijainnilla. Tavoitteemme on saada kohde ennakkomarkkinointiin vuodenvaihteessa 2022–2023”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.
Rakennus on kaikkien Skanska Kotien kohteiden lailla tehokkainta A-energialuokkaa ja kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Suomen olosuhteisiin suunniteltu RTS-ympäristöluokitus pitää sisällään rakennuksen kestävyyteen, kosteudenhallintaan, materiaaleihin, ylläpitoon sekä asumisen viihtyvyyteen liittyviä kriteerejä.
Kattopuutarha ja yhteinen piha
Kohteen sisäpihalle tulee korttelin yhteinen viherpiha ja rakennuksen katolle viherkatto sekä kattopuutarha. Aleksanterinkadun puoleiseen päätyyn on suunniteltu muraalitaideaihe, jossa on viitteitä alueen vanhaan historiaan.
”Asuinrakennus elävöittää jo valmiiksi viihtyisää ja sijainniltaan rauhallista aluetta, jossa viereinen Koskipuisto, Tammerkoski, palvelut ja liikenneyhteydet tuovat kaupunkiasumisen parhaat palat aivan kotiovelle. Skanskan tavoite on tuottaa lisää hyviä asumisen paikkoja keskustaan ja harvoin Tampereella näin mainiota sijaintia uudiskohteille vapautuu. Lisäksi RTS-ympäristöluokituksen mukainen rakentaminen tukee sekä Tampereen kaupungin että Skanskan hiilineutraaliustavoitteiden toteutumista”, kertoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.
Betonielementit käytetään uudelleen
Hankkeen suunnittelua viedään eteenpäin yhdessä Pohjantähti Oy:n kanssa, jonka toimistorakennus sijaitsee nyt tontilla. Elinkaarensa päähän tullut toimistorakennus puretaan ja sen betonisille runkorakenteille kuten pilareille, palkeille ja ontelolaatoille pyritään löytämään uusi elämä.
”Betonielementtien purku ja uudelleenkäyttö on osa Tampereen yliopiston Re-Create-tutkimushankkeen pilottia, jossa Skanska toimii yhtenä kumppanina. Uudelleen käytetyn betonielementin hiilijalanjälki on vain murto-osa uuden vastaavan tuotteen hiilijalanjäljestä, joten päästövähennysten potentiaali on huomattava”, Tuomola toteaa.
Lindhagensgatan 51, 112 43 Stockholm,
Kundservice: 08 – 400 22 620
toimitus@iradar.fi
Copyright 2023 | Industry Radar