Rakentaminen
1 min luettu

Skanska toteuttaa kauppakeskus Itiksen korjaus- ja uudistushankkeen ensimmäisen vaiheen

21/10/2022, 14:51
Skanska toteuttaa kauppakeskus Itiksen korjaus- ja uudistushankkeen ensimmäisen vaiheen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Skanska ja kauppakeskus Itis ovat sopineet kauppakeskuksen uudistuksesta, jonka tavoitteena on tilojen ja kävijäkokemuksen parantaminen. Samalla hankkeessa peruskorjataan käyttöikänsä päässä olevia rakenteita. Hanke käynnistyy lokakuun 2022 aikana.

Uudistus kohdistuu kauppakeskuksen bulevardin puoleiseen osaan, jossa toisen kerroksen etelänpuoleinen kauppakäytävä levennetään. Lattia- ja kattopinnat uusitaan, ja samalla liukuportaisiin ja niiden paikkoihin tulee muutoksia. Bulevardin itäpäädyssä sijaitseva kattorakenne muutetaan lasikatoksi, ja pohjoinen sisäänkäynti Turunlinnantiellä peruskorjataan. Kokonaisuudessaan projekti kattaa noin 14 300 bruttoneliömetriä.

”Itiksen uudistuminen saa lähtölaukauksen lokakuun lopussa. Olemme iloisia, että yhteistyömme Itiksen kehittämisestä jatkuu yhteisen Finnkino-hankkeen jälkeen. Käynnistymässä oleva projekti on meille tärkeä ja luotamme, että Skanskan laaja kokemus ja ammattitaito takaa projektin onnistumisen. Alkavan uudistuksen tavoitteena on vastata asiakkaiden tarpeisiin ei pelkästään nyt, mutta myös tulevaisuudessa”, Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén kertoo.

Kauppakeskus Itiksellä on BREEAM-ympäristöluokitus, mikä huomioidaan myös tiloja uudistettaessa. Hankkeessa panostetaan erityisesti energiatehokkuusratkaisuihin, esimerkiksi valaistuksen ja vesikalusteiden osalta.

#kauppakeskus itis #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0