Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Skanskalle myös Vuosaaren toisen tornitalon urakka - arvo 68 miljoonaa euroa

8/10/2021, 07:08
Skanskalle myös Vuosaaren toisen tornitalon urakka - arvo 68 miljoonaa euroa
33-kerroksinen Atlas on toistaiseksi Skanskan korkein Suomeen rakentama talo. Kuva: Skanska
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Skanska on saanut jo toisen tornitalon rakennusurakan Helsingin Vuosaaressa. Skanska rakentaa nyt  33-kerroksisen Atlas-nimisen talon, johon tulee 288 vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa. Skanska rakentaa Vuosaaressa jo ennestään toista tornitaloa, johon puolestaan tulee 24 kerrosta ja 216 vuokra-asuntoa.

– Vuosaaren tornitalojen kehitystyö on ollut antoisa sekä mielenkiintoinen prosessi, ja Atlas onkin toistaiseksi Skanskan korkein Suomeen rakentama talo. Olen iloinen, että yhteistyömme jatkuu Union Investmentin kanssa uuden hankkeen myötä, Skanskan hankekehitysjohtaja Jukka Haaparanta sanoo.

Kohde on A-energialuokkaa, ja sille tavoitellaan myös RTS-ympäristöluokitusta. Julkisivun ja katon aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistön sähkönkulutuksesta. Talot nousevat Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen.

Uuden tornitalourakan arvo on Skanskalle 68 miljoonaa euroa. Atlaksen rakentamisen on suunniteltu käynnistyvän lokakuun aikana, ja kohde valmistuu loppusyksystä 2024. Kohde on Union Investmentin hallinnoiman avoimen kiinteistörahaston Unilmmo: Globalin ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa.

– Atlas ja Hyperion viimeistelevät Vuosaaren eteläosassa sijaitsevan Delfiinikorttelin kehityshankkeen. Huomioiden olemassa olevan ylikysynnän, kohteiden erinomaisen sijainnin ja rakentamisen korkean laadun, pidämme näiden kahden asuintornin vuokrausnäkymiä erittäin hyvinä, sanoo Head of Investment Management Europe Martin Schellein Union Investmentistä.

#atlas #helsinki #skanska #tornitalo #union investment #vuosaari
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0