Energia
2 minuutteja luettu

Skarta ostaa ruotsalaisen NYAB-konsernin

16/12/2021, 11:20
Skarta ostaa ruotsalaisen NYAB-konsernin
Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Yritysjärjestely on tavoitteena saada päätökseen tammi-helmikuussa, kun täytäntöönpanolle asetetut edellytykset ovat täyttyneet. Yhtiön kotipaikka säilyy Oulussa ja Tuomas Hirvonen jatkaa sen toimitusjohtajana. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa Skarta Group Oyj:n nimi on tarkoitus muuttaa Skarta NYAB Oyj:ksi ja sen hallitusta on tarkoitus täydentää NYAB Sverige AB:n nykyisten osakkeenomistajien ehdottamilla jäsenillä.

NYAB Sverige AB:n osakkeista maksettava kauppahinta on osakevaihtosopimuksen mukaisesti 210 miljoonaa euroa, josta 140 miljoonaa euroa maksetaan järjestämällä NYAB Sverige AB:n osakkeenomistajille suunnattu maksullinen osakeanti ja 70 miljoonaa euroa maksetaan käteisvastikkeena.

Ruotsin markkinat muodostavat noin 70 prosenttia uuden Skarta NYAB -konsernin toiminnasta seuraavan vuoden aikana. Yhtiö selvittää myös mahdollisuutta osakkeidensa rinnakkaislistaamiseksi ruotsalaisella markkinapaikalla vuoden 2022 aikana.

Norlantilaislähtöinen NYAB Sverige AB on emoyhtiö infra-, teollisuus- ja erikoisrakentamiseen keskittyneessä konsernissa, johon kuuluvat myös yhtiön täysin omistamat tytäryhtiöt NYAB Infrastruktur AB ja NYAB Mälardalen AB. NYAB kuuluu toimialansa tämän hetken kannattavimpiin yrityksiin Ruotsissa. Yritysjärjestelyn myötä Skartan resurssit kasvavat huomattavasti ja sen asiantuntemus lisääntyy erityisesti Norrbottenin alueella, joka on merkittävä markkina-alue yritysjärjestelyn molemmille osapuolille. Alueelle suunnitellut hiilivapaaseen teollisuuteen ja infrastruktuuriin liittyvät investoinnit tuleville vuosikymmenille ovat suuruudeltaan yli 100 miljardia euroa.

Yhdistyminen Skartan kanssa vahvistaa erinomaisesti NYABia sen jatkuvan kasvun polulla. Erikoisrakentamisen palveluidemme kysyntä Pohjois-Ruotsissa kasvaa tulevina vuosikymmeninä puhtaaseen energiantuotantoon liittyvien investointien myötä. Skartalla on kokemusta puhtaan energiantuotannon rakentamisesta ja hankkeista, paikallisosaamista Norrbottenin alueella sekä hyvää näkemystä älykkäästä ja puhtaasta rakentamisesta, lähellä tuotetusta uusiutuvasta energiasta sekä vedystä. Yhdessä meillä on entistäkin paremmat mahdollisuudet laajentua kannattavasti erittäin kiinnostavalla markkina-alueella ja kasvaa puhtaan energian arvoketjussa kehittämällä ja omistamalla kokonaishankkeita, NYAB Sverige AB:n perustaja ja toimitusjohtaja Johan Larsson kommentoi tiedotteessa.

– Skartan ja NYABin yhdistyminen on tärkeä virstanpylväs strategisella polullamme. NYABin toimintaa kuvaavat nopea kasvu sekä hyvä kannattavuus ja kassavirta. Yhtiön päämarkkina-alueet Pohjois-Ruotsissa ja Tukholmassa ovat puhtaaseen energiaan liittyvien investointien ja kaupungistumisen myötä kasvussa. Tämä kaikki sopii erittäin hyvin visioihimme ja tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden saavuttaa vuodelle 2024 asettamamme taloudelliset tavoitteet jo seuraavan tilikauden aikanaSkarta Group Oyj:n toimitusjohtaja Tuomas Hirvonen kommentoi.

#norrbotten #nyab #ruotsi #skarta group #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0