Infrastruktuuri
1 min luettu

Skartalle 7 miljoonan euron tuulipuistourakka Keski-Pohjanmaalla

21/09/2021, 06:59
Skartalle 7 miljoonan euron tuulipuistourakka Keski-Pohjanmaalla
Keski-Pohjanmaan Kannukseen rakennettava tuulipuisto valmistuu vuoden 2022 lopussa. Kuva: Skarta
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Skarta aloittaa Kaukasen tuulipuiston rakennustyöt syyskuussa. Yrityksen vastuulla tuulipuiston rakentamisessa on kaikki muu paitsi tuuliturbiinit. Sähköt, tiet ja perustukset valmistuvat heinäkuussa 2022, ja tuulipuisto alkaa tuottaa sähköä loppuvuodesta 2022.

Urakan kokonaisarvo on noin seitsemän miljoonaa euroa. Skarta valikoitui pääurakoitsijaksi tarjouskilpailun perusteella. Puhurin rakentamispäällikkö Jaakko Tyyvi kertoo, että mukana kilvassa oli toistakymmentä tarjoajaa. Kutsu lähetettiin toimijoille, joiden tiedettiin pystyvän suorittamaan työn kaikkine vaiheineen maarakentamisesta kaapeliasennuksiin ja vaativiin betonivaluihin. Skartalla on Puhurin kanssa käynnissä jo kaksi tuulipuistohanketta, Pyhäjoen Parhalahdella ja Haapaveden Hankilannevassa.

– Ympäristöystävällisen energian kasvuvauhti on nyt huima. Vielä viisi vuotta sitten tilanne oli aivan toinen. Murros johtuu pääasiassa tuulivoimatekniikan isosta harppauksesta eteenpäin, minkä johdosta nyt on taloudellisestikin järkevää rakentaa tuulipuistoja. Tariffeja ei enää tarvita, sillä tuulipuistojen rakentaminen markkinaehtoisesti on kannattavaa, Tyyvi kertoo tiedotteessa.

#kannus #keski-pohjanmaa #puhuri #skarta #tuulipuisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0