Infrastruktuuri Tiet
1 min luettu

Sodankylän yli 140-metrisen Jeesiöjoen sillan rakentaminen on aloitettu

2/12/2021, 11:07
Sodankylän yli 140-metrisen Jeesiöjoen sillan rakentaminen on aloitettu
Havainnekuva Jeesiöjoen uudesta sillasta. Kuva: Lapin ELY-keskus
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Jeesiöjoen uuden sillan rakentaminen on alkanut valtatiellä 4 Sodankylässä joulukuun alussa. Uusi silta valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä. Työt on nyt aloitettu puuston ja pintamaiden poistolla.

Hankkeessa rakennetaan nykyisen sillan ylävirran puolelle uusi noin 140 metriä pitkä ja 17 metriä leveä silta. Lisäksi uusitaan valtatien 4 linjaus noin 600 metrin matkalla ja rakennetaan uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja linja-autopysäkkiä sekä uusitaan valaistus. Hankkeeseen kuuluu myös nykyisen sillan purkaminen.

Paalutustöitä varten nykyisen sillan ylävirran puoleinen kävely- ja pyöräilyväylä puretaan ja kevytliikenne siirretään kokonaisuudessaan nykyisen sillan alavirran puolelle joulu-tammikuulla.

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen. Nykyisessä sillassa on kantavuusongelmia, jotka poistuvat uuden sillan myötä.

Rakentamiskustannukset ovat noin 7,1 miljoonaa euroa. Kustannuksiin osallistuu myös Sodankylän kunta 423 000 eurolla.

– Sodankylän kunnan kustannukset kohdistuvat kävely- ja pyöräilyväylien, pohjoisen puolen alikulkukäytävän ja sillan valaistuksen rakentamiseen sekä kävely- ja pyöräilyväylän tiemerkintöihin, kertoo Sodankylän kunnan tekninen johtaja Matias Yliriesto.

Urakoitsijana toimii Destia.

– Tämä silta tulee parantamaan turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta Sodankylän keskustan tuntumassa. Pääsemme näyttämään vesistösiltarakentamisen osaamistamme talviolosuhteissa. Hienoa päästä rakentamaan tämä kohde yhdessä asiakkaan kanssa, sanoo Pohjois-Suomen Väyläpalvelut-liiketoiminnan vetäjä Tuomas Räinä Destiasta.

#destia #jeesiöjoen silta #silta #sodankylä #valtatie 4
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0