Asunnot
1 min luettu

Soimu aloittaa Kuopiossa lähes 19 miljoonan euron rakennushankkeet

16/12/2021, 07:55
Soimu aloittaa Kuopiossa lähes 19 miljoonan euron rakennushankkeet
Rakennusliike Soimu on valittu pääurakoitsijaksi Kuopion Hatsalaan kohoavalle uudelle korttelille. Kuva: Profilm
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Rakennusliike Soimu on saanut kaksi uutta asuintalohanketta urakoitavakseen Kuopiossa. Ensimmäisessä tilaajana on Health City Finland Oy, joka rakennuttaa kehittämänsä uudentyyppisen Kotikatu365 -konseptin mukaisen asuin- ja palvelukorttelin Kuopion Hatsalaan. Soimu valikoitui urakkakilpailutuksessa alueen ensimmäisen asuintalon, Asunto Oy Hatsalan Keilan ja asukkaiden yhteistilojen pääurakoitsijaksi. Kymmenkerroksiseen taloon rakennetaan 77 huoneistoa 27 neliön yksiöistä aina 85 neliön isompiin kaupunkikoteihin.

Erityistä Hatsalan rakennushankkeessa on asukkaille rakennettavat laajat 600 neliömetrin yhteistilat. Korttelin konseptiin kuuluu, että yhteistilat ovat monipuoliset ja niihin sisältyy esimerkiksi oma kuntosali, olohuone/juhlatila, saunaosasto, etätyötilat ja vierashuone – sekä yhteiskäyttöisiä kulku- ja hyötyvälineitä.

Soimu on valittu pääurakoitsijaksi myös TA-Asumisoikeus Oy:n hankkeeseen, jossa rakennetaan 51 asuntoa. TA-Asumisoikeus Oy:n osalta sopimus tehdään ensi vuonna, kun kohteelle on saatu ARA osapäätös. TA-Asumisoikeus Oy Hatsalankatu 7 -nimiseen kohteeseen on suunnitteilla asuntoja yksiöistä neljän huoneen asuntoihin.

Rakennusliike Soimu laajensi toimintaansa Pohjois-Savon alueelle maaliskuussa 2021 avaamalla Kuopioon uuden toimipisteen. Yrityksellä on Kuopiossa jo kaksi eri rakennushanketta käynnissä.
Soimun toimitusjohtaja Petri Kahelin on tyytyväinen alkavista hankkeista.

– Tämä hanke on todella hieno ja tärkeä jatkumo erinomaisesti alkaneelle startillemme Pohjois-Savon alueella. Uskomme yhteistyön sujuvan asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa hyvin, Kahelin sanoo tiedotteessa.

#hatsala #kuopio #pohjois-savo #rakennusliike soimu
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0