Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Solwers ostaa Lukkaroinen Arkkitehdit

30/11/2021, 09:37
Solwers ostaa Lukkaroinen Arkkitehdit
Solwers nostaa yrityskaupalla henkilöstömäärää lähes 20 prosentilla. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Arkkitehtuuri-, rakenne- ja talotekniikan suunnittelupalveluja rakennusalalle tarjoava pörssiyhtiö Solwers on ostanut arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n. Lukkaroinen Arkkitehdit työllistää 77 henkilöä Oulussa ja Helsingissä ja yhtiö jatkaa toimintaansa omalla henkilöstöllään myös kaupan jälkeen. Yrityskauppa nostaa Solwersin henkilöstömäärää lähes 20 prosentilla. Lukkaroisen liikevaihto viime vuonna oli 6 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,5 miljoonaa euroa.

Kauppahinta koostuu neljän miljoonan euron kiinteästä osuudesta, josta kolme miljoonaa euroa suoritetaan käteisvastikkeella ja miljoona euroa Solwers Oyj:n uusilla osakkeilla. Uusien osakkeiden rekisteröinnin odotetaan tapahtuvan joulukuun 2021 aikana. Lisäksi kauppahinta pitää sisällään ehdollisen Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n vuosien 2022–2024 tuloskehitykseen sidotun lisäkauppahinnan.

Lukkaroinen Arkkitehtien ydinosaamista on arkkitehtisuunnittelu, johon sisältyy rakennus-, sisustus- ja maankäytön suunnittelu. Asiakkaita ovat pääasiassa julkiset organisaatiot ja rakennusyhtiöt. Yrityksen tunnettuja suunnittelutöitä ovat esimerkiksi palkittu Pudasjärven Hirsikampus ja Kuopion Kaarisairaala. Lukkaroinen Arkkitehdit jatkaa toimintaansa omalla nimellään myös kaupan jälkeen.

– Lukkaroinen vahvistaa palvelutarjontaamme, ja kaupan myötä meille muodostuu yli sadan arkkitehdin tiimi, mikä mahdollistaa hyvinkin isojen projektien suunnittelun. Lukkaroisen 40-vuotinen historia ja vakiintunut asema yhtenä Oulun seudun yhtenä suurimmista toimijoista sopii hyvin meidän arvomaailmaamme ja kriteereihimme. Myös yhtiön oikaistu tulos on koronavuosia lukuun ottamatta linjassa Solwersin keskipitkän aikavälin tavoitteiden kanssa, ja tilauskanta näyttää hyvältä, Solwers Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas sanoo tiedotteessa.

–  Solwers-yhtiöiden verkosto luo meille hyvän kasvualustan tuleville vuosille, jonka myötä pystymme entisestään kehittämään liiketoimintaamme, sanoo puolestaan Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lukkaroinen.

#lukkaroinen arkkitehdit oy #solwers oyj #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0