Rakentaminen Yritykset
1 min luettu

Solwers teki taas yrityskaupat Ruotsissa

21/12/2021, 07:42
Solwers teki taas yrityskaupat Ruotsissa
Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Solwers Oyj laajentaa palvelutarjontaansa sähkö- ja automaatiotekniikan alalle ostamalla ruotsalaisen ELE Engineering AB:n. Yrityskaupan on suunniteltu toteutuvan 30. joulukuuta, mikäli tietyt yrityskaupan täytäntöönpanoehdot toteutuvat, mitä yhtiön johto pitää todennäköisenä.

Kiinteäksi kauppahinnaksi on sovittu 5,1 miljoonaa euroa ja tämän lisäksi on sovittu myöhemmin maksettavista ehdollisista lisäkauppahinnoista, jotka määräytyvät ELE:n vuosien 2022 ja 2023 tuloskehityksen perusteella. Yrityskaupan toteutuessa kauppahinnan kiinteästä osuudesta 3,6 miljoonaa euroa suoritetaan käteisvastikkeella ja 1,5 miljoonaa euroa yhtiön uusilla osakkeilla.

Kaupan toteutumisen jälkeen ELE jatkaa toimintaansa omalla nimellään ja sen henkilöstö nykyisissä tehtävissään. Myyjän edustajat jatkavat jäseninä ELE:n hallituksessa. ELE:n palveluksessa työskentelee 76 henkilöä ja sillä on toimistot Västeråsissa, Borlängessä ja Sundsvallissa. Yrityksen liikevaihdoksi arvioidaan vuonna 2021 noin 66 miljoonaa Ruotsin kruunua ja vuonna 2022 ennusteen mukaan noin 79 miljoonaa kruunua.

– Tämän hankinnan myötä meillä on mahdollisuus tarjota sähkösuunnittelua Solwers yhtiöiden asiakkaille monessa projektissa. ELE:n tuloskehitys on ollut koronanotkahduksen jälkeen positiivista ja tilauskanta on kasvanut voimakkaasti, mahdollistaen monta uutta rekrytointia tänä syksynä ja myöhemmin. Aiempina vuosina ELE:ä rasittaneet suurehkot konsernikulut jäävät jatkossa pois, ja näin uskomme saavuttavamme keskipitkän aikavälin tavoitteemme myös ELE:n osalta, Solwers Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas sanoo.

#ele engineering ab #exectric ab #ruotsi #solwers oyj #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0