Rakentaminen
2 minuutteja luettu

Spac-yhtiö Virala ostaa Purmon

8/09/2021, 08:31
Spac-yhtiö Virala ostaa Purmon
Kuvituskuva: Scott Graham
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sulautumisessa Purmo Groupin velattomaksi yritysarvoksi arvostetaan 685 miljoonaa euroa. Purmo on lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin erikoistunut yritys, jonka liikevaihto oli viime vuonna 671 miljoonaa euroa. 3300 henkilöä työllistävä Purmo pitää pääkonttorinsa jatkossakin Helsingissä, ja yrityksen nimeksi tulee sulautumisen myötä Purmo Group Oyj.

Purmo Groupin nykyisestä toimitusjohtajasta John Peter Leesistä tulee yhdistyneen yhtiön toimitusjohtaja ja nykyisestä Purmo Groupin talousjohtajasta Erik Hedinistä talousjohtaja. Purmo Groupin koko johtoryhmän odotetaan jatkavan yhdistyneessä yhtiössä sulautumisen jälkeen.

Virala Acquisition Company on Suomen ensimmäinen niin kutsuttu spac-yhtiö eli se on perustettu nimenomaan yritysostoja varten. VAC listautui Helsingin pörssiin tämän vuoden kesäkuussa.

– Olemme tutustuneet lukuisiin yrityksiin löytääksemme optimaalisen ja kriteerimme täyttävän kohdeyhtiön. Olen iloinen voidessani todeta, että perheomisteinen Purmo Group täyttää sijoituskriteerimme täydellisesti. Yhtiöllä on vahvat juuret ja omistuspohja Suomessa, se on kooltaan suhteellisen suuri ja sillä on hyvät pitkän tähtäimen kasvuodotukset, VAC:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Ehrnrooth sanoo lehdistötiedotteessa.

Sulautumisen toteuttamisen myötä Purmo Groupin nykyiset osakkeenomistajat tulevat omistamaan yhteensä 73,3 % ja VAC:n nykyiset osakkeenomistajat yhteensä 26,7 % yhdistyneen yhtiön C-sarjan osakkeista.

Purmo Group on perheomisteinen Rettig Groupin tytäryhtiö, ja kaupan toteutuessa VAC jatkaa Purmo Groupin omistajana nykyisen pääomistaja Rettig Groupin rinnalla. Yhdistymisen täytäntöönpanon myötä uuden yhdistyneen yhtiön osakkeiden listaamista tullaan hakemaan Nasdaq Helsingin pörssilistalle.

Sulautuminen edellyttää vielä viranomaishyväksyntöjen saamista ja muiden tavanomaisten ehtojen täyttymistä. VAC:n hallituksen jäsenet ovat yksimielisesti päättäneet suositella VAC:n osakkeenomistajille sulautumisen hyväksymistä­ ja sen puolesta äänestämistä.

#helsingin pörssi #pörssi #purmo group #rettig group #spac #virala acquisition company #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0